ANTALYA’da ’Hanımağa’ olarak tanınan iş kadını 39 yaşındaki Dudu Nuran Tekin, turla gideceği İtalya’ya vize alamadığı için hem İtalya’nın İzmir Konsolosluğu’nu, hem tur şirketini mahkemeye verdi. Kendisine "Türkiye’de bu yaştaki bir kadının bu kadar malvarlığını yasal yollardan elde etmesi mümkün değildir" denilerek vize verilmediğini söyleyen Tekin, "Terörist grupları kabul eden İtalya, bana mafya üyesi muamelesi yaptı. Hayatımda legal olmayan hiçbir işim olmadı" dedi.

Korkuteli İlçesi’nde ailesinden kalma çok sayıda evi ve arazisi bulunan ’Hanımağa’ lakaplı Dudu Nuran Tekin, geçen yıl İtalya gezisi için bir seyahat acentasından uçak bileti dahil 883 euroya tur satın aldı. 21- 29 Ağustos 2010 tarihleri arasında Roma ve Venedik’te geçireceği 8 günlük tatilin hayalini kuran işkadını Tekin, vize işlemleri için İtalya’nın İzmir Konsolosluğu’nun istediği evrakların arasında yer alan gayrimenkullerin tapu kaydını ve banka hesap bilgilerini de tur firmasına gönderdi. Konsolosluk yetkililerinin vize için kendisini bizzat görmek istemeleri üzerine Tekin, İzmir’e gitti. İtalyan Konsolosluğu bu görüşmede de ikna olmadı, "Türkiye’de bu yaştaki bir kadının bu kadar mal varlığını yasal yollardan elde etmesi mümkün değildir" diyerek Tekin’e vize vermedi.

Bu gerekçe karşqısında şoke olduğunu söyleyen Dudu Nuran Tekin, Tapu Müdürlüğü’ne giderek, malların kendisine miras yoluyla geçtiğine dair belgeleri alıp yeniden İzmir’e gittiğini, 7 kez gelip gitmesine rağmen vize alamadığını belirtti. Ödediği tur parası 883 Euro ile İzmir’e gidiş gelişler dahil 2 bin 295 lira tutan masraflarını almak için noter kanalıyla tur firmasına ihtarname çeken Dudu Nuran Tekin, İtalya Konsolosluğu aleyhine tazminat davası açması için de avukatı Mehmet Ali Öztürk’e talimat verdi.

GURURUMU KIRIP, BENİ İNCİTTİLER

Dudu Nuran Tekin, "Terörist grupları kabul eden İtalya, bana kara para aklayıcısı, mafya üyesi muamelesi yaptı. Mal varlığımın büyük kısmı miras yolu ile elde edilmiştir. Bununla ilgili evrakı götürmeme rağmen AB ülkeleri arasında benim dolaşmam tehlike teşkil ediyormuş. Gururumu kırıp, beni incittiler" diye konuştu.

Hayatı boyunca legal olmayan hiçbir işi olmadığını aktaran Tekin, şunları söyledi: "Akşama kadar tarlalar, dükkanlar, soğuk hava deposu arasında gider gelir, çalışırım. Hiçbir yere vergi borcum dahi bulunmadığı gibi, hiçbir örgütle bağlantım yok. Son derece sıradan bir insanım. Bana suçlu muamelesi yapmaya kimsenin hakkı yok. Kara para aklayıcısı gibi hiç hak etmediğim bir suç vasfı isnat etmeye çalışan İtalyan Konsolosluğu’na karşı uluslararası hukuk mercilerinde hakkımı arayacağım. Bu bana yapılmış utanç verici bir uygulamadır. Son derece rencide oldum." Dudu Nuran Tekin, aradaki yazışmalar, iyi bir İtalyan avukat arayışı ve işlerinin yoğunluğu nedeniyle dava açma sürecinin bu zamana kadar geciktiğini, kısa sürede davayı açacaklarını sözlerine ekledi.

Milliyet