15 Temmuz darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL kapsamında yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan 23 televizyon ve radyo içinde bulunan Zarok TV için imza kampanyası başlatıldı.

"Zarok TV kapatılmasın" başlığı ile başlatılan imza kampanyasının metni Kürtçe, Türkçe ve İngilizce olarak hazırlandı.

"Çocukluğumuzun en güzel filmlerini bize kendi anadilimizde izleme olanağı tanıyan Zarok TV karartılmasın! Kürt çocukların dünyadaki yaşıtlarının severek izlediği tüm programları kendi anadillerinde izleme hakkı ellerinden alınmasın!" denilen açıklamada, çocukluk günlerine tekrar kavuşma ve televizyonun açılması için herkesin imzasına ihtiyaç olduğu belirtildi.

Açıklamanın devamında, "Bir imzanız milyonlarca Kürt çocuğunun yüzünün tekrar gülmesi için vesile olabilir. Kampanyamıza destek verin, çocuklarımız yeniden televizyonuyla buluşsun! Kendi anadillerinde yeniden gülebilsinler!" denildi.

Toplanacak imzalar, [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected] ve [email protected] adreslerine gönderilecek.