Ömer Lütfü Topal cinayetinde İstanbul Emniyet Müdürü olan Kemal Yazıcıoğlu, “Cinayet bulgularına ulaştık, yakaladığımız zanlıları İçişleri Bakanı elimizden alıp serbest bıraktı” dedi.

Ankara’da yürütülen faili meçhuller soruşturması çerçevesinde bilgisine başvurulacak isimlerden dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Kemal Yazıcıoğlu, STAR’a yaptığı açıklamada olayları devletin zirvesine anlattığını söyledi. Yazıcıoğlu, “O dönemde sayın cumhurbaşkanı, başbakan ve içişleri bakanı ile bireysel olarak görüştüm. Yaşanan gelişmeleri konuştuk, kendilerine bilgi verdim” dedi.

Ömer Lütfü Topal cinayetinden sonra Ali Fevzi Bir, Sami Hoştan ile özel harekat polisleri Ayhan Çarkın, Ercan Ersoy ve Oğuz Yorulmaz’ı gözaltına aldıklarını belirten Yazıcıoğlu, “Cinayetten sonra bazı bulgulara ulaştık. Bizdeki bilgiler delil başlangıcıydı. Zanlıları yakaladık. Ancak dönemin içişleri bakanı gelip aldı bizden” ifadelerini kullandı.

Yazıcıoğlu isim vermiyor ancak bahsettiği dönemde içişleri bakanı geçtiğimiz günlerde Susurluk’tan 5 yıl ceza alan Mehmet Ağar’dı. Zanlıların gözaltına alınmasından bir gün sonra  Ağar İstanbul’a gelip Yazıcıoğlu’ndan zanlılarla emniyet genel müdürlüğünün ilgilenmesini istiyor. Görüşmeden sonra da Susurluk sanığı dönemin Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin sanıkları alarak Ankara’ya götürüyor. Sanıklar Ankara’ya götürüldükten sonra serbest bırakılarak Susurluk sanığı Sedat Bucak’a koruma olarak tahsis edilmişti.