Gülen Grubu’na yönelik olarak bu sabah gerçekleştirilen polis operasyonunda yeni bir gelişme yaşandı.

Sabah saatlerinde gelip daha sonra ayrılan polisler Ekrem Dumanlı’yı gözaltına almak üzere Zaman Gazetesi’ne tekrar geldi. Saat 13.30'da polis, topluluğun protestoları altında gazete binasına girdi.

Televizyonların canlı yayınladığı gözaltı işlemi için polisler Ekrem Dumanlı'nın odasına girdiği sırada yanında aralarında milletvekili Hakan Şükür'ün olduğu grupla karşılaştı.

Dumanlı polislerle tokalaştı ve mahkeme kararını okudu. Daha sonra "Hukuka saygımız sonsuz. Suçu olanlar korksun" açıklamasında bulunarak polislerin eşliğinde binadan ayrıldı.

Dumanlı gözaltına alındığı sırada eski İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin de binaya giriş yaptı.

Dumanlı gözaltına alınıp binadan çıkarılırken ona milletvekilleri İdris Naim Şahin ve İdris Bal ve Hakan Şükür eşlik etti.

Polislerin sabah saatlerinde binaya gelişinde konuşan Dumanlı Cuma günü Başsavcı'ya haklarında soruşturma olup olmadığını sorduklarını, "Böyle bir şey yok" yanıtı aldıklarını söylemişti.

Dumanlı, kendisinin ifade için emniyete çağrıldığını belirterek, “Adaletten kaçan bir insan olsaydım burada olmazdım. ‘Kendisi gelsin’ demiş. Gözaltı ve arama kararı varsa ben niye geleyim? Sayın müdürüm. Lütfen gelin ve emanetinizi alın” demişti.

AVUKATTAN AÇIKLAMA

Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı'nın avukatı Hasan Günaydın, müvekkiline yöneltilen suçlamayı şöyle duyurmuştu: ‘Türkiye Cumhuriyeti egemenliğini ele geçirmek amacıyla baskı kurmak’, ‘baskı’, ‘tehdit’, ‘cebir’ yöntemlerini kullanmak suretiyle örgütsel yapı oluşturarak bu yapılanma altında ‘kişi hürriyetinden yoksun kılma’, ‘belgede sahtecilik’.