İstanbul 6.Sulh Ceza Hakimliğinin Zaman gazetesine kayyım atanmasına ilişkin kararında delil değil yorumlar yer aldı. Hakimlik kararında, cemaat yöneticileri ile PKK yöneticilerinin yurt dışında görüşmeler yaptıkları belirtildi ama görüşmelerin kimler arasında, hangi tarihte , nerede, hangi ülkede yapıldığı gibi hiçbir bilgi yer almadı.
 
Diğer yandan cemaatin PKK ile iş birliği yaptığı, yapılan iş birliği ile ülkeyi bölmek ve hükümeti devirmeyi amaçladıkları iddia edildi.
 
Ayrıca, 17/25 yolsuzluk operasyonları ile ilgili henüz bir kumpas, darbe gibi tespite dair hiçbir yargı kararı olmadan, hüküm verilmeden kayyım atanması kararında yolsuzluk operasyonları kumpas olarak tanımlandı. Kayyım atanmasına gerekçe olarak iddia edilen hususların gizli tanık beyanına dayandığı iddia edildi.
 
Zaman Gazetesi'nin Selam Tevhid Örgütü'ne ilişkin yayınlar yaptığı belirtildi. Yolsuzluk haberlerine yer vererek hükümeti devirmeyi amaçladığı öne sürüldü.

P24'den Avukat Veysel Ok, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, "Bu gerekçe ile ülkedeki tüm gazete ve televizyonlara hatta bütün özel mülklerinize el koyabilirler" dedi.
 
(Kaynak: Haberdar)