Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki ''Deniz Feneri e.V.'' bağlantılı soruşturma kapsamında tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilen Zahid Akman tutuklandı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü Almanya'daki “Deniz Feneri e.V.” bağlantılı soruşturma kapsamında gözaltına alınan Zahid Akman, Zekeriya Karaman, İsmail Karahan, Mustafa Çelik ve Erdoğan Kara tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişlerdi.

Cumhuriyet savcıları Nadi Türkaslan, Abdulvahap Yaren ve Mehmet Tamöz tarafından sorguları gerçekleştirilen zanlıların, “suç işlemek amacıyla örgüt kurmak”, “nitelikli dolandırıcılık” ve “sahtecilik” iddiasıyla tutuklanmaları talep edildi.

Zanlılar, Nöbetçi Ankara 13. Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkartıldı.

Erdoğan Kara dışındaki dört kişi, Zahid Akman, Zekeriya Karaman, Mustafa Çelik ve İsmail Karahan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

NEYLE SUÇLANDILAR?

Deniz Feneri e.V davasıyla bağlantılı soruşturmada beş zanlı 'cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak', 'evrakta sahtecilik' ve 'nitelikli dolandırıcılıkla suçlandı.

1- Örgüt kurmak

2- Evrakta sahtecilik

3- Nitelikli dolandırıcılık

34 ay sonra gözaltına alınan RTÜK eski Başkanı Zahid Akman ile Kanal 7 yöneticileri Karaman, Karahan, Çelik ve Kara tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edilmişti. Savcılar, bu aşamada Türkiye'deki Deniz Feneri Derneği ile bağlantı kurmadı...

Almanya'daki Deniz Feneri e.V davasıyla bağlantılı olarak geçen hafta gözaltına alınan eski RTÜK başkanı Zahid Akman ve 4 Kanal7 yöneticisinin tutuklanmaları istendi. Soruşturmayı yürüten savcılar zanlılara Almanya'daki dernek ile bağlantılı olarak "suç işlemek için örgüt kurmak", "evrakta sahtecilik yapmak", ve "nitelikli dolandırıcılık" suçlamaları yöneltti.

BAĞLANTI KURULAMADI

Soruşturmanın başından beri farklı bir usul uygulayan soruşturma savcıları tutuklanmaya sevk konusunda da yine farklı bir sistem uyguladılar. Normalde zanlıların tamamı savcılığa getirilip teker teker ifadeleri alındıktan sonra tutuklamaya sevk edilecek olan zanlıları, doğrudan nöbetçi mahkemeye gönderen savcılık, Deniz Feneri soruşturmasınde ise zanlıları tek tek Emniyet'ten geçirerek sorguladı. Sorguların tamamlanmasından sonra 3 savcı biraraya gelerek tutuklamaya sevk konusunu bütün ifadeleri birarada değerlendirerek tutuklamaya sevk kararı aldı. Bu sırada zanlılar Emniyet'te tutuluyordu. Tutuklamaya sevk kararı çıkınca zanlılar dün sabah Emniyet'ten adliyeye getirildiler.