6 bin işçinin geçtiğimiz ay ‘daha iyi şartlarda yaşamak için’ iş bıraktığı Kayseri Organize Sanayi’de kurulu Boydak Holding bünyesindeki Boytaş fabrikalarındaki işçiler, toplu sözleşme görüşmelerinin ardından yüzde 20 zam aldı. İşçilere ayrıca sosyal yardım kalemlerinde de zam oranında iyileştirme yapılacak.

İKİ GÜN BOYUNCA İŞ BIRAKMIŞLARDI

Geçtiğimiz ay toplu sözleşme görüşmelerinde işverenin yüzde 3 zam önerdiğini savunan işçiler iki gün boyunca iş bırakıp holding binasına yürümüştü. İşçiler, daha iyi şartlarda yaşamak istediklerini, bu yüzden de daha yüksek oranda zam beklediklerini belirtmişti.

İş bırakan işçilere holding binasının önünde konuşma yapan Boydak Holding Yönetim Kurulu Üyesi Şükrü Boydak işçilere, “Yüzde 30 zam istiyorsunuz. Bu zammı veririz, ama iki sene sonra bu fabrikalar batar. Bütün bunları düşünerek, işlerinizin başına dönün” diye seslenmişti.

YÜZDE 20 ZAM, SOSYAL YARDIMDA İYİLEŞTİRME

Üç ayrı sendikayla yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmelerinin ardından bu sendikalara bağlı işçilerin ücretlerinde yüzde 20 zam konusunda anlaşma sağlandı. İşçilere ayrıca kira, yemek, çocuk ve yakacak gibi sosyal yardım kalemlerinde de zam oranı seviyelerinde iyileştirme yapılacak.