ABD’de süren mahkemede Reza Zarrab’ın rüşvet verdiğini iddia ettiği eski Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, WhatsApp profil resmini değiştirdi.

Hürriyet’ten Gizem Karakış’ın haberine göre Çağlayan, WhatsApp’ta profil fotoğrafına “Üzülme! Çünkü Allah bizimledir” ifadesi yer alan bir fotoğraf koydu.

İran’a yönelik Amerikan yaptırımlarını Amerikan finans sistemini kullanarak ve Türkiye’de hükümet yetkililerinden yardım alarak delme suçlamasıyla görülen davada, son anda sanık sandalyesinden tanık sandalyesine ‘transfer’ olan İranlı işadamı Reza Zarrab ifade verdi.

Zarrab, Aktifbank’ta hesap açabilmek için dönemin AB bakanı Egemen Bağış’ın, Halkbank için de eski ekonomi bakanı Zafer Çağlayan’ın yardımını aldığını sürdü.

Reza Zarrab, eşi Ebru Gündeş nedeniyle ‘çok göz önünde olduğu’ için dönemin Halkbank genel müdürü Süleyman Aslan’ın kendisine hesap açmayı reddettiğini, Çağlayan’ın ise yardımcı olduğunu iddia etti.

Zarrab, Çağlayan’ın kârdan yüzde 50 pay istediğini, eski bakana ’45-50 milyon euro, 7 milyon dolar ve 2.4 milyon TL verdiğini’ öne sürdü.

(Kaynak: Hürriyet)