Yılda ortalama 100 bin kaçak göçmenin giriş yaptığı Yunanistan, göçmen akışına karşı sıkı tedbirler almaya devam ediyor. Yunan hükümeti son olarak Edirne kara sınırında başlattığı 12,5 kilometrelik tel örgüduvarın inşaatını tamamladı.

Duvar, Pazarkule (Kastanies) sınır kapsından Meriç nehrine kadar uzan 4 metre yüksekliğinde. 3 Milyon Euro'ya mal olan tel örgü civarında Avrupa Birliği koruma ajansı Frontex'in işbirliğinde Yunan güvenlik güçleri sürekli devriye gezecek.

Duvarın inşasında 6 bin metreküp beton, 800 ton çelik ve 370 kilometre farklı türden dikenli telin kullanıldığı öğrenildi. Ayrıca sınırın denetimi çok sayıda termal kamerayla sağlanacak.

Avrupa Birliği'nin tam destek verdiği duvarla Yunanistan, kaçak göçmen akışını büyük ölçüde engellemek istiyor.

Ülkeyi derinden etkileyen ekonomik kriz ve ülkede sağcı muhafazakar seslerin yükselmesiyle Yunan hükümeti göçmen politikasını ise gittikçe sertleştiriyor.

Son dönemlerde sadece Atina'da polisin yaptığı operasyonlarda oturma müsaadesi olmayan 60 bin mülteci tutuklandı. Ayrıca daha önce ülkede doğan kaçak göçmenlerin çocuklarına verilen oturma izni ise bundan sonra artık verilmeyecek.