Yunanistan'ın darbeye karışmakla suçlanan 8 askeri iade etmemesi ile başlayan Türkiye-Yunanistan gerginliği sürüyor. Yunanistan Savunma Bakanlığı Türkiye'nin dün 138 hava sahası ihlali yaptığını açıkladı.

Sputnik'te yer alan habere göre, Yunanistan’a kaçan darbeci askerlerin Türkiye’ye iade edilmemesinin konuşulmaya devam ederken Kardak Krizi’nin 21. yıldönümünde bölgeye yapılan resmi ziyaretler, Atina ile Ankara arasındaki gerilimi tırmandırdı.

Son olarak Yunanistan Savunma Bakanlığı, Türk uçaklarının merkez ve güney Ege’de bulunan adalar üzerindeki hava sahalarına yönelik 138 ihlalin gerçekleştiğini açıkladı. İhlal yapan uçakların tümünün yolunun kesildiğini belirten yetkililer, bu rakamın alışılmadık derecede yüksek olduğunu belirtti.

KAMMENOS: BARIŞ İSTİYORUZ AMA…

Öte yandan dün Kardak Krizi sırasında hayatını kaybeden üç Yunan askerinin anısına Ege Denizi’ne çelenk bırakmasıyla gündeme gelen Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos da Türkiye’nin davranışlarını ‘kovboyvari saçmalıklar’ olarak tanımlayarak eleştirdi.

Kammenos ANT 1’ya yaptığı açıklamada, “Biz barış istiyoruz, Ege üzerinde bir kavga veya sorun istemiyoruz fakat yolu kesilmeyen bir uçak da olmayacaktır” ifadelerini kullandı.