Tutuldukları Sincan Cezaevi’nde açlık grevinin 140’ıncı gününde olan eğitimciler Nuriye Gülmen ve Semih Özakça’ya destek eylemi bugün de sürdü.

“İşimizi geri istiyoruz” eyleminin 260’ıncı gününde Yüksel Caddesi’nde bulunan İnsan Hakları Anıtı önüne yürümek isteyen gruba, polis Konur Sokak’ta müdahale etti.

Dihaber’in haberine göre, polis Yüksel Caddesi’nin girişini TOMA ve kalkanlarla kapatırken Veli Saçılık’ın da aralarında bulunduğu grup, polis kalkanları önünde “Nuriye ve Semih’in açlık grevi 140. gününde, gözaltılar serbest bırakılsın” pankartı açtı. Polis gruba müdahale etti.

Müdahale sırasında “Emekçiyiz haklıyız kazanacağız” sloganı atan Saçılık, gözaltına alındı. Saçılık gözaltına alındığı sırada alana gelen ve bozkurt işareti yapan grup, “Bu ülkede her şey var. Ne mutlu Türküm diyene” diye slogan attı.

GRUP SALDIRMAYA ÇALIŞTI

Bozkurt işareti yapan grup Saçılık’a saldırmaya çalıştı. Bu sırada Saçılık’ta “Faşizme karşı omuz omuza” sloganı attı. Saçılık gözaltı aracına götürülürken, polisin ırkçı gruba müdahale etmemesi dikkat çekti.