Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece Valiliğin sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından polisin 'öz savunma' kontrolündeki mahallelere girmek istemesinin ardından çıkan çatışmalarda yaralananları taşıyanların kurşun yağmuruna tutulduğu görüntüler ortaya çıktı.

Gazeteci Amed Dicle'nin Twitter hesabı üzerinden paylaştığı videoda, polislerin yaralıları taşıyan halkın üzerine ateş açtığı görülüyor.

Dicle Haber Ajansı (DİHA), halka yönelik saldırının yapıldığı yerin Orman Mahallesi olduğunu belirtiyor. Habere göre, burada bulunan yaralı gençleri battaniyelerle güvenli bölgelere taşımak isteyen halka ateş açılıyor.

Haberde, barikatlarda mahsur kalanları kurtarmak için giden 'canlı kalkanların' polisin açtığı ateşe maruz kaldığı belirtilirken, halkın sivilleri kurtarmak için zırhlı araçların yanına kadar gittiği ve polisin saldırısına maruz kaldığı bildiriliyor.

Saldırının daha sonra da Cumhuriyet Mahallesi'nde devam ettiği belirtiliyor. Ancak buradaki saldırının halk tarafından püskürtüldüğü de bildiriliyor.

Polisin halkın üzerine ateş açtığı anlar ise şöyle kayıt altına alındı: