Yüksekova'da, Lice'de karakol yapımını protesto eden kitleye müdahale edilmesi sonucu Medeni Yıldırım isimli gencin hayatını kaybetmesini protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından polisle gençler arasında gerginlik çıktı.

Yüksekova BDP İlçe Örgütü tarafından dün Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde karakol yapımını protesto eden kitleye müdahale edilmesi sonucu Medeni Yıldırım isimli gencin hayatını kaybetmesi ve 7 yurttaşın da yaralanmasını protesto etmek amacıyla düzenlenen yürüyüşün ardından basın açıklaması yapılırken bir grup genç ile polis arasında gerginlik çıktı.

BDP İlçe Binası önünde bir araya gelen yurttaşlar buradan Eski Cezaevi Kavşağı'na, ardından Oslo Oteli'nin önüne kadar yürüdüler. Oslo Oteli önünde toplanan yurttaşlar basın açıklaması yaptığı sırada polisle bir grup genç arasında gerginlik çıktı. Polisin gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale ettiği gençler, polise havai fişek ve taşlarla karşılık verdi.

Müdahalenin ardından esnaf kepenk kapatırken Şemdinli Yolu üzerinde toplanan gençlere polis müdahale ediyor. (Yüksekova Haber)