Hakkari Valiliği'nin Yüksekova ilçesinde dün saat 23.30’dan itibaren ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etmesinin ardından, dün gece polis öz yönetimin ilan edildiği Kışla, Orman ve Mezarlık mahallelerine girmeye çalıştı ve çatışmalar çıktı. Efeler Taburu’ndan  Mezarlık Mahallesi’ne tanklarla top atışı yapıldı.

DİHA: 3 KİŞİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan haberde Yüksekova’da en az 3 kişinin yaşamını yitirdiği ve çok sayıda yaralı olduğu belirtildi.

Bölgede çok sayıda sivilin mahsur kaldığı belirtilen haberde sivillerin mahsur kaldığı mahallelere giden ilçe halkına ise zırhlı araçlardan rastgele ateş açıldığı ifade edildi.

BULDAN: GEVERLE GÖRÜŞTÜM

HDP  Grup Başkanvekili Pervin Buldan ise kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada “Geverle görüştüm.Top sesleri ile tencere, tava sesleri birbirine karışmış” diye yazdı.

HDP Hakkari Milletvekili Nihat Akdoğan da “Halkımız her iki taraftan da canların toprağa düşmemesi adına araya girmiştir. Bunu görmeliler” dedi.

ZEYDAN: HALKA ATEŞ AÇIYORLAR

HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan Yüksekova’da ilan edilen sokağa çıkma yasağından sonra çıkan çatışmalara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

İMC'ye konuşan HDP'li Zeydan, sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden hemen sonra Orman mahallesi imamının evine bomba isabet ettiğini ve bu bombaların Yüksekova dışında bulunan karakollardan atıldığını ifade etti.

İlçenin dışına tankların konuşlandırıldığını belirten Zeydan, Alay’dan ve Tabur’dan yapılan atışlar nedeniyle çok sayıda kişinin yaralandığını belirterek, “Dün 23.00’dan itibaren 3 mahalleye çok yoğun saldırılar yapılmış ve bu saldırılar şiddetlenerek devam ediyor. Bizim son aldığımız duyumlara göre 3 mahallede 20’ye yakın yaralı var ve çoğunun durumu ağır. Oraya yardıma gitmeye çalışan hakla ateş açılıyor” dedi.