Hakkari Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Yüksekova’daki okulları arayarak "2'nci bir emre kadar boşaltın" dediği ve okulların bahçelerine konteynırların konulduğu ifade edildi.

DİHA'nın haberine göre, sabah saatlerinden itibaren özellikle İpekyolu Caddesi üzerinde bulunan 75'inci Yıl Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Şemsettin Onay Anadolu Lisesi, İsmet Alkan Anadolu Lisesi, Yüksekova İmam Hatip Anadolu Lisesi, Yüksekova Endüstri Kız Meslek Lisesi, Sabancı İlköğretim Okulu, Esenyurt İlköğretim Okulu, Ahmeti Hani İlköğretim Okulu ve özel harekatçıların lojmanlarının hemen yanındaki TOKİ Anadolu Lisesi'nin okul yönetimlerini arayan Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, "Okulları derhal boşaltın, ikinci bir emre kadar gelmeyin" talimatını verdi.

Talimat sonrası bugün okullara giden öğrenciler evlerine gönderilirken, yurtlarda yatılı kalan öğrencilerin de bütün eşyalarıyla birlikte yurtlardan çıkarıldığı öğrenildi.

Başta 75'inci Yıl YİBO ile Şemsettin Onay Anadolu Lisesi pansiyonları olmak üzere öğrencilerin çıkarıldığı yurtlara jandarma özel harekat (JÖH) timlerinin yerleştirileceği öğrenildi. Bugün İçişleri Bakanı Efkan Ala da Yüksekova'da operasyon hazırlığında olduklarını açıklamıştı.

İlçeye Van istikametinden giriş yapan konteynır yüklü onlarca TIR, ilçe merkezindeki askeri ve polisiye noktalarına geçiş yaptı. Çarşı merkezindeki Büyük Merkez Camiisi'ne de devlet güçlerinin getirdiği erzak torbaları ile kartonlarının yerleştirildiği bildirildi.
Öte yandan Mardin’in Kızıltepe ilçesinde de öğrenci yurtlarının boşaltıldığı, devlet güvenlik güçlerinin boşalan yerlere yerleştirildiği ortaya çıkmıştı.

HDP Mardin vekili Mithat Sancar bu gelişme hakkında "Cizre’de okulları, hastaneleri ve diğer kamu binalarını üs haline getirmişlerdi. Şimdi de bu uygulamalarını diğer bölgelere yayıyorlar" ifadesini kullanmıştı.