Diyarbakır’ın Silvan ilçesindeki Tekel, Konak ve Mescit mahallelerinde 11 gündür süren ablukayı aşarak mahalleye girenlerin üzerine ateş açıldı.

Diyarbakır Caddesi üzerinden yürüyüşe geçen ve aralarında HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çok sayıda HDP’li vekil ve sivil toplum örgütü temsilcisinin de bulunduğu kitle, Konak Mahallesi’ne yürüyüş düzenledi. Konak Mahallesi’ne giren kitleye, özel harekat timleri ve askerler silahla ateş açtı.

Saldırıda Üstün Güneş kurşunla yaralandı; 5 kişi de gaz fişeği ve darp sonucu yaralandı.

‘SİVİL İNSANLARLA BERABER PUSUYA DÜŞÜRÜLDÜK’

Yaşananlarla ilgili imc tv’ye konuşan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, yasaklı mahallelere doğru yürüyüşe geçtikleri esnada kendilerine yönelik herhangi bir müdahale olmadığını, sonrasında ise üzerlerine yaylım ateşi açıldığını söyledi. Yüksekdağ yaşananları şöyle özetledi:

“Herhangi bir uyarı, temas söz konusu değildi. Çok açık bir biçimde yaylım ateşine tutulduk. Mahalle dar olduğu için can kaybı yaşanmadı. Kurşundan söz ediyorum, gaz bombası değil. Sivil insanları vekillerle birlikte pusuya düşürdüler. Alanın avantajında dolayı can kaybı yaşanmadı. Bir arkadaşımız ağır yaralı.  Ateşi kimin açtığını göremedik. Yaylım ateşine tutulduk.

Mahallenin içine ilerledikten sonra karşımıza özel timler çıktı. Silahları bize doğrulttular. Aramızda gerilim ve tartışma yaşandı. Daha sonra asker, polis ve özel timler bize saldırdı.”