ETHA ve ANF muhabiri Arzu Demir hakkında, HDP Eşbaşkanı Figen Yüksekdağ ile yaptığı röportaj nedeniyle dava açıldı.

Gazeteci Demir, röportajlarıyla "Örgüt propagandası yapmak” ile suçlanıyor.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan davada, Demir'in yaptığı üç röportaj "delil" olarak yer aldı.

ETHA ve ANF'de yayınlanan röportajları Atılım gazetesi de yayınlamıştı. Haziran ayının ardından gazetenin tüm sayıları soruşturmalık olmuştu.

Röportajlardan biri HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile Ağustos ayında yapılmış ve siyasi gelişmeler değerlendirilmişti. Röportaj, "Önce müzakereler başlasın" başlığıyla yayınlanmıştı.

Asrın Hukuk Bürosu avukatlarından Emran Emekçi ile Abdullah Öcalan üzerinde uygulanan tecrit ile ilgili röportaj ile Varto Halk Meclisi Başkanı Mustafa Doğan ile özyönetim üzerine yapılan röportaj da dosyada yer alıyor.

Geçtiğimiz günlerde gazeteci Arzu Demir ile Ceylan Yayınları'nın sahibi Tuncay Mat hakkında  Ceylan yayınlarından çıkan Arzu Demir’in yazdığı "Savaşta Barışta Özgürlükte Aşka Dağın Kadın Hali" kitabı gerekçesiyle soruşturma başlatılmıştı.

SAVCI 'İFADEYİ POLİS ALACAK' DEDİ

Öte yandan Gazeteci Arzu Demir ile Ceylan Yayınları'nın sahibi Tuncay Mat, kitabı nedeniyle başlatılan soruşturma kapsamında ifade vermek için bugün Çağlayan Adliyesi'ne gitti.

Ancak "Örgüt propagandası yapıldığı" iddiasıyla soruşturmayı açan savcı Gökhan Yolasığmaz, "Polise talimat verdim, ifadeyi polise versinler" diyerek, ifade almadı. Demir ile Mat'ın ifadesi alınamadı.

(Kaynak: ANF)