HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ,  Silvan'da babası evin önünde katledilen Poyraz'ın sözlerini hatırlatarak “Sizin zulüm iktidarınızı 8 yaşındaki o çocuk nasıl tanımıyorsa, biz de tanımayacağız” dedi.

1 Kasım seçimleri sonrasında toplanan HDP Parti Meclisi öncesinde HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. HDP Genel Merkezi'nde konuşan Yüksekdağ, 1 Kasım seçimlerinin ardından başlayan sürecin yeni bir mücadele dönemi olduğunu söyledi.

Her kritik eşiği geçerken “Bu daha başlangıç, mücadeleye devam” sözünü kendilerine eksen edindiklerini belirten Yüksekdağ, her zaman yeniden başlamayı ve kendilerini gözden geçirmeyi bildiklerini dile getirdi. 7 Haziran'dan bu yana 5 ay boyunca değişim ve statüko arasında bir mücadele sürdüğünü belirten Yüksekdağ, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkan ilerleme dinamiğinin geriye çekmek isteyenin saray güdümündeki AKP iktidarı olduğunu ifade etti.       

Yüksekdağ, “Seçimlerde yüzde 49 çoğunluğu elde etmeye dayanan ama bu güçle baskıyı, otoriteyi dayatan zihniyeti artık geleceği kalmamıştır. Biz çoğunlukçuluğun karşısında, çoğulcu bir demokrasinin inşa edilebileceğini biliyoruz. Türkiye gibi farklılıklar, çeşitlilikler ve çelişkiler ülkesinin böyle bir çoğulcu, demokratik cumhuriyet anlayışıyla geleceğini kazanabileceğini biliyoruz.  4 yıl boyunca halkın bütün farklılıklarını özlem ve isteklerini korku ve baskı siyasetiyle elde edilmiş bir çoğunluğa dayanarak demokratik geleceğimiz üzerine ipotek koyulmasına izin vermeyeceğiz” dedi.

ÇÖZÜMSÜZLÜK VE OPERASYONLARDA ISRAR EDEN BİR İKTİDAR

Türkiye halklarının içeride ve dışarıda bir savaşın içerisine çekilmek istendiğini belirten Yüksekdağ, bu siyasetin önüne geçebilmek için seçimlerde “İnadına barış, inadına HDP” dediklerini söyledi. Geride kalan süreç boyunca zulmün her türlüsünü, savaşın her biçimini gördüklerini dile getiren Yüksekdağ, “Onlar bugüne kadar gerçek bir ana muhalefet partisi görmediler ama görecekler. HDP olarak bizler Meclis'te de, sokakta da bir ana muhalefet partisi  olarak barışın demokrasinin ve Türkiye halklarının hak ettiği yaşamın sözcüsü olmaya devam edeceğiz. Türkiye'yi getirdikleri nokta; savaşın sürekliliği ve bütün toplumun buna biat etmesi noktasıdır. 7 haziran sürecinde Türkiye'nin bütün umutlarını tüketmek için ellerinden geleni yaptılar. 1 Kasım seçimlerinden sonra tek başına iktidar olmalarına rağmen hala çözümsüzlükte ısrar eden ve operasyonlara devam eden bir yapı karşımızda” diye konuştu.

7 GÜNDE 9 SİVİL KATLEDİLDİ

1 Kasım seçimlerinin ardından 7 günde 9 sivil katledildiğini kaydeden Yüksekdağ, bu saldırıların savaşta ısrar eden bir iktidarın bundan sonra da ne yapmak istediğinin de en açık göstergesi olduğunu ifade etti. Yüksekdağ, “Dün Silvan'da babasını evinin önünde katlettiğiniz bir çocuk vardı adı Poyraz. Babasının cenazesinde şunları söyledi: 'Biz Kürt'üz biz halkız. Siz vurdukça çoğalırız. Bunun hesabını soracağız' 8 yaşındaki çocuğa bu sözleri söyletiyorsanız eğer sizin iktidarınız gayri meşrudur. Sizin zulüm iktidarınızı 8 yaşındaki o çocuk nasıl tanımıyorsa, biz de tanımayacağız” dedi. (Evrensel)