Rüşvet ve yolsuzluk operasyonu sırasında ele geçirilen bir listedeki 2 milyon 100 bin euroluk tutarın karşısındaki “cash to yukarı” ibaresi dikkat çekti. Basına yansıyan belgedeki “yukarı” ifadesinin bir bakanı temsil ettiği iddia edildi.

Cumhuriyet gazetesinde yer alan iddiaya göre, operasyon kapsamında yapılan teknik takip sırasında bir rüşvet listesi ele geçirildi; ve bu listede bir bakana verilen rüşvet ödemeleri sıralandı. Listede dikkat çeken bir para transferi var. Soruşturma dosyasına giren sözkonusu listede yer alan iddiaya göre bir para transferine “Cash to yukarı” koduyla listede yer veriliyor. Listedeki iddiaya göre 2 milyon 100 bin euro 12 Kasım 2012 tarihinde veriliyor. Rüşvet listesinde dikkat çeken diğer iddia ise rüşveti bakana ulaştıran kuryeyle “Cash to yukarı”ya aktarılan parayı götüren kurye aynı isimler. Büyük yolsuzluk soruşturması kapsamında teknik takipte belirlendiği belirtilen ve Reza Zarrab’ın adamı Abdullah Happani’nin tuttuğu ileri sürülen para listesinde mali hareketlerin kayıt altına alındığı görülüyor. Soruşturma kapsamında oğlu gözaltına alınan bakanlardan birine ödeme yapıldığı not ediliyor; bu rakamın ise 105 milyon lira bulduğu ileri sürülüyor.

Dosyada bakanın söz konusu listeyi gördükten sonra kendisini ifade edecek şekilde kayıt tutulmasına tepki gösterdiğinin bu tepkinin de teknik takibe takıldığı öne sürülüyor. Listede yer alan ödemeler tarih ve kurye bilgileriyle birlikte kayıt altına alınması dikkat çekiyor. Yolsuzluk soruşturmasıyla ilgili önemli bir ayrıntıyı da polisin teknik takipte tespit ettiği birçok rüşvet iddiasının, para listesindeki tarihlerle örtüşmesi oluşturuyor.

Habere gitmek için tıklayınız…