Yıldız Teknik Üniversite'sinin Davutpaşa Kampüsü'nde bir çorap firmasına ait reklam panoları kimliği belirsiz kişiler tarafından kağıtlarla kapatılarak sansürlendi.

Olayı fark eden öğrenciler duruma tepki gösterdi.

Fotoğrafların sosyal medyada yayınlanmasının ardından başta öğrenciler olmak üzere birçok ünlü olayı eleştirdi.

YTÜ'DEN AÇIKLAMA GELDİ!

Yıldız Teknik Üniversitesi’nin açıklamasında şöyle denildi:

''Üniversitemizin hiçbir reklam panosunda üniversite yönetimi tarafından onaylanmamış bir reklamın yayınlanması mümkün olmadığından, bizim müsaade ettiğimiz bir ilana böyle bir sansür uygulamamız gerçek ve mantık dışıdır. Olay, bir reklam panosunun kağıtla kapatıldığı ihbarını alan güvenlik ekibimizin o reklam panosunu açmakta iken çekilen bir fotoğrafın, sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılması ile doğmuştur. Kimin ve neden yaptığı bilinmeyen ve bir anlam verilemeyen olay, sosyal medya fenomeni olmaya meraklı bir genç ya da art niyetli provakatif bir düşünce sonucu gerçekleşmiş olabilir.”

BİZ REKLAMI KAĞIT İLE KAPATMAZ, SÖKERDİK

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü İsmail Yüksek'in açıklaması ise şöyle oldu: "Sınav döneminde tüm arkadaşların reklam panosundaki olayı memleket meselesi yapmasını anlayamıyorum. Üniversitenin ve ülkenin bu kadar problemi varken ve biz bunları çözmek için uğraşırken reklam panosuna bu ilgi sadece provokasyon. Reklam bizim tarafımızdan sansürlenecek olsaydı biz reklamı kağıt ile kapatmazdık anahtarla açar sökerdik "