Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) yemekhanesinde öğlen yemeğinde, patlıcan yemeğinin içinden kurtçuk çıktı.
 
Burak Yalçın'ın Evrensel'de yer alan haberine göre yemeklerden ilk defa böcek çıkmadığını söyleyen öğrenciler, geçtiğimiz öğretim döneminin ikinci döneminde çıkan bazı yemeklerin de böcekli olduğunu söyledi.  
 
Bir önceki dönem brokoli çorbasından böcek çıkması olayının tepki çekmesinin ardından okulun yemekhane şirketine yaptırım uygulandığını açıkladığını, yemekhanede memnuniyet anketi dağıtıldığını söyleyen öğrenciler, bunlara rağmen bir değişiklik olmadığını aktardı.

Olay ardından açıklama yapan Üniversite Genel Sekreteri Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, yemekhane ve okul kafelerinin denetimlerinin ilgili bakanlık ve okul birimleri tarafından yapıldığını, buna rağmen doğrama işlemi gerektirmeyen karnı yarık yemeğinde böyle olumsuz bir olay yaşandığı için üzgün olduklarını ve gerekli cezai işlemi gerçekleştirdiklerini söyledi.

Ersoy, mevcut firmanın sözleşmesinin ocakta biteceğini ve sözleşmenin yenilenmeyeceğini de ekledi. Öğrencilerse bundan önceki olaylarda da benzer açıklamaların yapıldığını, bu sefer işe yarar adımların atılmasını beklediklerini söyledi.