16 Nisan’da yapılacak referandum seçim sürecine girilmişken Avukat Sedat Vural, Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvurarak, YSK’nin eşitlik ilkesine aykırı yayın yapan televizyonlara ceza verme yetkisini kaldıran son Kanun Hükmünde Kararname’nin hükümlerinin yok hükmünde sayılmasını istedi.

Avukat Vural, YSK Başkanlığı’na verdiği dilekçede, anayasa hükümlerine göre OHAL KHK’leriyle getirilen düzenlemelerin amacını ve sınırlarını aşamayacağına dikkat çekti. Olağanüstü halin gerekli kılmadığı konuların olağanüstü hal KHK’larıyla düzenlenmesinin olanaksız olduğunu vurgulayan Vural, şunları kaydetti:

HUKUK DIŞINA ÇIKILIYOR”

“Parlamentoda sayı çokluğu, hukuk devletinde haklı olmanın göstergesi ve gerekçesi değildir. Parlamento, yasama ve denetleme sürecinde oy çokluğuna ve siyasal güce dayanarak, anayasaya, hukuka, hukukun genel ilkelerine, anayasal teamüllere aykırı olarak kararlar alamaz. Yasama organı gibi öbür organ ve makamlarda anayasaya ve hukuka uygun çalışmak zorundadırlar. Aksi halde, hukuk dışına çıkar ve meşruiyetini yitirir.”