Hayır eyleminde katıldıkları için tutuklanarak cezaevine gönderilen 3 üniversite öğrencisi ve eylemi görüntüleyen video aktivist Kazım KızılCHP Manisa Milletveki Özgür Özel ziyaret etti.

Daha sonra cezaevi yönetimi ile de görüşen Milletvekili Özel, cezaevi çıkışında gazetemize açıklamada bulundu. Tutuklu 3 üniversite öğrencisi ve Kazım Kızıl'ı cezaevinde ziyaret etmekten üzüntü duyduğunu belirten Özel "En kısa zamanda tutuklumalara ilişkin itirazın sonuç vermesini umuyoruz, özgürlüklerini bekliyoruz. Arkadaşlarımız gözaltına alınışları sırasındaki yaşadıkları sert muamaleyi anlattılar. Gözaltı sırasında bir kötü muameleye maruz kalmadıklarını dile getirdiler. Buraya geldikleri ilk 3 günde tecritte tutulduklarını ve o 3 günlük süreçte bir takım psikolojik baskılara da maruz kaldıklarını söylediler ancak koğuşlara geçtikten bir sorunla karşılaşmadıklarını da belirttiler" dedi.

'MORALLARİ YÜKSEK, TEŞEKKÜR ETTİLER'

Cezaevi yönetimi ile yaptıkları görüşmede tutukluların kamuoyu adına takipçisi ve gözlemcisi olduklarını da aktaran Özel şunları söyledi "Dışarıya çok selam söylediler. En kısa zamanda buluşmayı düşünüyorlar. Morallarını yüksek tutuyorlar ve hayır mücadelesinin daha bitmediğini söylüyorlar. Kendilerine destek olan herkese teşekkür ediyorlar. Dayanışma duygularını iletiyorlar. Kimsenin kendileri için üzülmemesi gerektiğini ve bu baskıcı düzene karşı demokratik tepkilerini dile getirmeye devam edeceklerini belirttiler. Bugün kendileri için endişe edecek bir şeyin olmadığını kendileri ifade ediyorlar".

'TUTUKLAMALAR TÜRKİYE İÇİN ENDİŞE VERİCİ'

Tutuklamaların Türkiye açısından endişe verici olduğunu dile getiren Özel "7 tane pırıl pırıl insanın sadece demokrasiyi savundukları, sadece verdikleri oyu takip ettikleri için, buna uzanan ellere tepki gösterdikleri için tutuklu olduklarını görmek kaygı verici, en kısa zamanda özgürlüklerini istiyoruz. Protesto demokrasilerde bir haktır. İdarenin, yargının kararlarını protesto etmek bir tutuklama gerekçesi olacaksa bu devlet çoktan bir hukuk devleti olmaktan çıkmış durumdadır" dedi.

'KAZIM VİCDANIMIZIN SESİDİR'

Tutuklu video aktivisti Kazım Kızıl'la ilgili de açıklamada bulunan Özel şunları söyledi " Kazım Kızıl, Türkiye'deki tüm toplumsal eylemlerde bulunan ama eylemi görüntüye alan, onun milyonlara ulaşmasını sağlayan, kamuoyunun bir gözü olarak orada bulunan bir belgeselcidir. Bu açıdan bugün burada Kazım'ı tutuklu olarak görmek büyük bir üzüntü. Kazım eylemde atılan bir slogana iştirak etmekle suçlanıyor. Bana kendisinin şöylediği şu 'Özgür bey siz bilirsiniz benim işim videoya çekmek. Ben zaten slogan atarsam dikkatim dağılır. En doğru görüntüyü alamam, kamera titrer. Bundan dolayı hiç bir zaman atmadım".  (Kaynak: Evrensel)