YPS Genel Koordinasyonu, geçtiğimiz günlerde Şırnak'ın Silopi ilçesinde meydana gelen ve 4 sivilin yaşamını yitirdiği patlamayla ilgili açıklama yaptı.

Bombalı saldırının polislere yönelik olduğunun belirtildiği açıklamada, "Eylem yerinde futbol sahasında çocukların top oynamaları ve sivillerin olması bu eylemi gerçekleştiren birimimizi kaygılandırmış ve belirlenen eylem yerinin yakınına araç bırakılarak eylem gerçekleştirilmiştir.

"Bu patlama YPS birimlerimizin AKP saray çeteliğini yapan polislere yönelik bir eylemdi. Bu olayda değerli insanlarımız Ekrem Birlik, Halime Birlik, Davut Yüksel ve İsa Torlak'ın yaşamlarını yitirmeleri karşısında bizde en az bu insanlarımızın değerli aileleri kadar üzüntü duyduğumuzu ve bu olayın bizim adımıza gerçekleşmiş olmasından dolayı tüm değerli ailelere ve Silopi halkına özeleştirimizi veriyoruz” ifadelerine yer verildi.

YPS Genel Koordinasyonu açıklaması şöyle:

“Yine sivillerin zarar görmemesi için gerekli tedbirler alınmasına rağmen eylemin doğru planlanmamasından dolayı YPS Koordinasyonu olarak da onaylamadığımız ve bu olayın soruşturmada olduğunu belirterek, AKP saray çetelerinin bu yetersizliğimizi halkımıza karşı antipropaganda olarak kullanmasını kabul etmeyip halkımızın bu konuda hiçbir şekilde provokasyona gelmemeleri ve duyarlı olmaları gerekmektedir.

Bu olayda yaşamını yitiren insanların değerli ailelerini tanıyor ve yurtseverliklerini biliyoruz. Bu yüzden AKP saray çetelerinin karanlık oyunlarına gelmemeleri bizim için önemlidir.

Bu savaş sürecinde kazanımlarımız kadar bu olaydaki gibi yersiz kayıplarımızın olması bizim için ağırdır.