Mardin’in Nusaybin ilçesinde sokağa çıkma yasağı 2 ayı aşkın süredir devam ederken, kentte savaşan Sivil Savunma Birlikleri (YPS), ilçedeki silahlı güçlerini geri çektiğini açıkladı.

DİHA’nın aktardığı habere göre; YPS Genel Koordinasyonu tarafından yapılan açıklamada 25 Mayıs itibariyle tüm güçlerin kentten çekildiği bildirildi.

Kentte şu anda herhangi silahlı bir gücün kalmadığının belirtildiği açıklamada, “25 Mayıs günü itibarıyla Nusaybin şehrinden başarılı bir biçimde geri çekilmeyi sağlayarak ulaşması gereken üslerine ulaşmışlardır” denildi.

Açıklamada, “Bu saatten itibaren Türk devlet güçlerinin Nusaybin’de sıkacağı her mermi, silahsız-sivil insanlara sıkılmış olacaktır. Çünkü alanda silahlı hiçbir kimse kalmamış bulunmaktadır” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada devamla şu ifadelere yer verildi:

“Alika (Tunç) Mahallesi'nde kalan sivil analar ve çocuklar vardır. Onlarla birlikte yerel ve sivil gençlerden bazı yaralılar da bulunmaktadır. Silahsız olarak bulunan bu insanların yaşamı şu anda tehlike altındadır. Tüm insan hakları kuruluşlarının, tüm demokrasi güçlerinin, sivil-silahsız olarak Alika Mahallesi'nde bulunan bu insanların yaşam hakkının korunması için devreye girmeleri bir insanlık görevi olarak gündeme girmiştir.

“Yurtsever Nusaybin ve Mardin halkı ile tüm Kürdistan halkını, Nusaybin'de sivil ve savunmasız olarak bulunan anaların ve çocukların yaşamını garantiye almak için devreye girmeye, bu insanlarımıza sahip çıkmaya çağırıyoruz.

“Kürdistan'da, Türkiye'de ve uluslararası alanda demokrasiden ve insan haklarından yana olan tüm kesimleri bu konuda üzerine düşen sorumlulukların gereğini yerine getirmeye, sivil, savunmasız, çocuk ve yaşlı insanlarımızın Cizre'deki gibi katledilmemesi için devreye girmelerinin bir insanlık görevi olduğunu hatırlatıyor ve bu konuda duyarlı tüm kesimleri devreye girmeye çağırıyoruz."