IŞİD'in Kobani saldırıları ve YPG'nin saldırılar karşısındaki direnişinde 16'ıncı güne girildi. IŞİD'in saldırılarının yoğunlaştığı Doğu Cephesi'nde dün gece şiddetli çatışmalar yaşandığı bildirildi.

Doğu cephesindeki durumu Cephe komutanlarından Newroz Kobanê, Gezi Direnişi'nin ardından IŞİD'in Temmuz ayındaki saldırıları sırasında YPG’ye katılan, saldırıların ilk gününden beri Doğu Cephesi'nde savaşan ve bir Türk olan Ciwan Tirko ve üç çocuk babası YPG savaşçısı Mazlum Kobanê ANF’den Sedat Sur'a  değerlendirdi.

NEWROZ KOBANÊ: DOĞU CEPHESİNDEN GİRMEK İSTİYORLAR

“Son günler de neredeyse tüm gücü bu cepheye yığdılar. Doğu cephesinde DAİŞ'in (IŞİD) saldırı noktaları Türkiye sınırına çok yakın, bu durum DAİŞ'e burada bir avantaj sağlıyor çünkü Türk devleti buradan yoğun bir destek sunuyor. Akşam saatlerinden itibaren Türk devleti sınır hattında elektrik kesintisi yaparak çetelere kamuflaj imkanı yaratıyor, gidiş gelişlerini sağlıyor. Yine doğu cephesi arazi olarak da bizim açımızdan çok elverişli olmayan bir cephe. Bu etkenler nedeniyle DAİŞ çetesi saldırılarını daha çok bu cephede yoğunlaştırıyor.

 “Çok ciddi bir direniş var, bu direniş içerisinde düşmana çok ağır darbeler vuruldu. Çok sayıda çete öldürüldü ve cenazelerini alamadan kaçtılar. Son günlerde büyük darbeler yedi DAİŞ çetesi, dün burada (önceki gün) bir tankları imha edildi."

''YPG/YPJ savaşçıları kahramanca direniş sergiledi. Tarihi direnişimiz devam ediyor, DAİŞ'e karşı savaşın son aşamasına kadar, kanımızın son damlasına kadar savaşacağız. Zafer bizim olacak ve her bir arkadaşımız topraklarını ölümüne savunacaktır.

''Şu ana kadar Kobanê'de kahramanca şehadete ulaşan onlarca arkadaşımız var. Kobanê'de savunma savaşımız kadın öncülüğünde gelişti. Kadınlar kararlılık, iddia güçleri ile her cephede savaşa öncülük ediyorlar. Bu nedenle DAİŞ çetelerinde çok ciddi kaygı yaratan ve korkutan Kürt kadınlarının karşılarında sergilediği kahramanca duruştur.”

CİWAN TİRKO: KOBANÊ SAVAŞI SADECE KÜRTLERİN SAVAŞI DEĞİL


“Çetelere ve Türk devletinin çetelere verdiği desteğe karşı savaşıyoruz

 “Bu kadar ağır tank, top ve sayısal güçlerine rağmen yoldaşça duygular içerisinde halkı ve bu toprakları savunuyoruz. Bu savaş aslında sadece Kürtlerin savaşı değildir. Tüm ezilen halkların, Ortadoğu ezilenlerinin de kurtuluş mücadelesidir. Bu yüzden Ortadoğu’da ezilen tüm halkların gençliğini de bu savaşa katılmaya davet ediyorum.

"Kürdistan halkına söz veriyorum. Kobanê topraklarını sonuna kadar savunacağım. Çetelerin Kobanê'ye girmesine izin vermeyeceğiz."

MAZLUM KOBANÊ: KARDEŞİMİ KAYBETTİM, SONUNA KADAR SAVAŞACAĞIM


“Ben de daha önce iki defa yaralandım ama bu son saldırıyla birlikte tekrar saflara geldim ve Kobanê'yi savunma savaşında yerimi aldım.

“Kardeşimi kaybettim, ben de sonuna kadar savaşacağım. Burası bizim toprağımız, onurumuz ve biz asla onurumuzdan taviz vermeyeceğiz.”