IŞİD'in Rojava’nın Kobani kantonunu işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılar 30’uncu günde devam ediyor. IŞİD'in doğu ve güney cephelerinde düzenlediği saldırı YPG güçleri tarafından püskürtüldü.

YPG Basın Merkezi yaptığı yazılı açıklamada dünden bu yana Kobani’de yaşanan çatışmalara ilişkin bilgi verdi.

ANF'de yer alan YPG açıklamasında, IŞİD saldırılarına karşı direnişin 30’uncu gününde devam ettiğini belirtilirken, “DAİŞ (IŞİD) çetelerinin doğu ve güney cephelerinde düzenlediği saldırıları püskürten güçlerimiz, kimi karşı saldırılarla çetelere darbeler vurmaktadır. Çetelerin şehir merkezine yönelik düzenlediği bombardımanlar da devam etmektedir” denildi.

Doğu cephesinde dün gün ve gece boyunca çetelerin üç ayrı saldırı düzenlediğini de kaydeden YPG Basın Merkezi, şiddetli ve göğüs göğüse yaşanan çatışmalar ardında IŞİD'in geri püskürtüldüğünü, IŞİD'e karşı YPG güçlerinin sabah saatlerinde bir karşı saldırı başlattığını da duyurdu.

Açıklama özetle şöyle:

Kaniya Kurda bölgesinde başlatılan saldırı neticesinde çeteler, konumlandıkları 2 noktadan temizlenmiştir. Bu alanda güçlerimiz en az 13 çetenin öldürüldüğünü tespit etmiştir. Bu alanda çetelere ait 7 adet kalaşnikof, 1 adet B7 roketatar ve bu silahlara ait çok sayıda cephaneye el koymuştur. 2 çete cenazesi de güçlerimizin denetiminde bulunmaktadır

Çeteler bir kademe geri çekilmek zorunda kalmıştır.

Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 6 çete öldürülmüştür.

Batı cephesinde ise güçlerimiz dün gece bir çete noktasına yönelik saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda çetelere ait 1 araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Bu eylemde 4 çete üyesi öldürülmüştür.

Son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda büyük bir saldırı ruhu ve iradesi sergileyerek çetelere önemli darbeler vuran 7 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır."