Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırılar karşında YPG/YPJ'nin direnişi devam ediyor. YPG, dün ve gece boyunca yaşanan çatışmalarda en az 28 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü açıkladı.

YPG Basın Merkezi (YPG BİM), dün ve gece bolunca yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı. YPG/YPJ güçleri, ÖSO bileşeni Burkan El Fırat savaşçıları ve peşmerge güçleriyle birlikte yürütülen direniş ile IŞİD'in saldırı güçlerinin kırıldığını belirterek, IŞİD'in takviye güç ve silahlarla saldırılarını yenilemeye çalıştıklarını belirtti.

DOĞUDA 16 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Doğu cephesinde tespit edilen 16 IŞİD'linin öldürüldüğünü belirten YPG BİM, “Doğu cephesinde bulunan Kaniya Kurda, Belediye Caddesi ve Azadi meydanı çevresinde dün gün ve gece boyunca çete gruplarıyla güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 5 çete öldürülmüştür.

Güçlerimiz, Kobanê'nin 20 km kadar doğusunda bulunan Baxdik ve Karamox köyleri arasında bir dizi eylem gerçekleştirmiştir. Eylem çerçevesinde 1 araç imha edilmiştir. Müdahale amacıyla alana gelen 1 araç ve 1 motorsiklet de güçlerimiz tarafından imha edilmiştir. Bu eylemlerde tespit edilebilen 11 çete öldürülmüştür” dedi.

GÜNEYDE  VE BATIDA ÇATIŞMALAR SÜRÜYOR

Güney ve batı cephelerinde de çatışmaların sürdüğünü kaydeden YPG, şu bilgileri verdi: 

Bu çatışmalarda çetelere ait 1 araç imha edilmiştir. Bu alanda tespit edilebilen 4 çete öldürülmüştür. Güçlerimiz ayrıca Halep yolu üzerinde de 1 aracı imha etmiştir. Bu eylemde de 2 çete öldürülmüştür.

Batı cephesinde de güçlerimiz ile çete grupları arasında sabah saatlerine dek çatışmalar yaşanmıştır. Güçlerimizin tespit edebildiği 6 çete öldürülmüştür.” (ANF)