8 Kasım 2012'de Türkiye üzerinden geldikleri öne sürülen silahlı grupların Resulayn'a (Serêkaniyê) girmesi ile Suriyeli Kürtlerin kurduğu Halk Savunma Birlikleri (YPG) ile kente giren silahlı gruplar arasında çatışmalar başlamıştı.

İki taraf arasında süren görüşmelerin sonucunda YPG ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) arasında 11 maddeden oluşan bir anlaşma imzalanmıştı. Anlaşma metninde, "herkesin 'Suriye, Suriyelilerindir' sloganıyla hareket etmesi gerektiği" belirtilmişti.

Fırat Haber Ajansı'nın haberine göre, YPG ile ÖSO arasında yapılan bu anlaşmaya, cihatçı gruplardan El Nusra ile Guraba El Şam'ın da uyacağı bildirildi.

AFP'ye konuşan Suriyeli muhalif yazar Michel Kilo'nun verdiği bilgilere göre, "ÖSO anlaşmayı, son çatışmalarda yer almayan El Nusra cephesi hariç tüm isyancı gruplar adına imzaladı. Ancak El Nusra da tartışmalara katıldı ve anlaşmayı ihlal etmeyeceği sözünü verdi."

Kilo, El Nusra'dan sonra ikinci önemli radikal İslamcı grup Guraba El Şam'ın da bu anlaşmayı desteklediğini sözlerine eklerken, Serêkaniyê'de çok az sayıda savaşçının kaldığını söyledi.

Son toplantıya ÖSO'yu temsilen Askeri Konsey'den Albay Hasan El Abdullah ve El Nusra Cephesi'nden Fahd El Gaad katıldı.  Anlaşmanın önemine işaret eden Kilo, bir yandan da dünyada bütün anlaşmaların ihlal edilebileceğini de belirtiyor.

11 maddelik anlaşmadan özellikle silahlı grupların kentten çekilmesi, kentin yönetimi için sivil bir meclisin kurulması, kentin girişlerinde YPG ile ÖSO tarafından ortak kontrol noktalarının oluşturulması ve rejimin denetimindeki kentlerin kurtuluşu için YPG ve ÖSO’nun ortak hareket etmesi yer alıyor.