YPG Kobani Kantonu Komutanlığı, TSK’nın tank atışlarıyla düzenlediği saldırılarda IŞİD hedeflerinin değil Özgür Suriye Ordusu (ÖSO), Burkan El Fırat ve kendilerinin mevzilerini vurduğunu, duyurdu.

Açıklamada, TSK’nın Kobani’nin doğusundaki Zormixar köyünü ve Cerablus’un karşısındaki YPG ve Özgür Suriye Ordusu mevzilerini bombaladığı belirtildi.

YPG, Kobani Kantonu Komutanlığı açıklamasında, şunlar kaydedildi:

“Türkiye ordusu 24 Temmuz tarihinde saat 04.00 sularında Kobani’nin batısındaki Zormixar köyünün ve Cerablus karşısındaki YPG ve Özgür Suriye Ordusu mevzilerini tanklara bombaladı. Bu bombalamada Özgür Suriye Ordusu’nun 4 savaşçısı ve bazı köylüler yaralandı.

Türkiye ordusu bu akşam saat 22.00 sularında da yine aynı köydeki mevzilerimizi tank atışlarıyla bombaladı. Bombalamada 7 tank mermisi atıldı.

Yine bu akşam Kobani’nin doğusunda Gire Spi’nin (Tel Abyad) batısında Til Findir köyünde saat 23.00 sularında 1 aracımız Türkiye askerleri tarafından kurşunlandı.

Türkiye ordusu IŞİD mevzilerini bombalayacağına bizim mevzilerimize saldırmaktadır. Bu doğru bir tuttum değildir.

Türkiye yönetiminin uluslararası kurallara göre hareket etmesi konusunda uyarıyoruz. Aynı zamanda Türkiye ordusunu da bir kez daha mevzi ve birliklerimize saldırmaması konusunda uyarıyoruz.”