YPG Genel Komutanlığı, Rus haber ajansı Sputnik’ten Hikmet Durgun'un, YPG Genel Komutanı Sipan Hemo'yla yaptığı söyleşide Hemo'nun sözlerini çarpıttığını belirtti.

Söz konusu haberde, YPG Genel Komutanı Sipan Hemo'nun Rusya'nın IŞİD'e karşı operasyon yapmasını önemli bir adım olarak gördüğünü söylediği aktarılmış ve Hemo'nun "Rusya'nın IŞİD'e karşı havadan bize destek vermesini istiyoruz. Silah desteğini de istiyoruz. Biz Rusya ile IŞİD'e kaşrı birlikte hareket edebiliriz. Rusya sadece IŞİD'e karşı değil El Nusra'ya karşı da savaşmalı. IŞİD ve EL Nusra arasında herhangi bir fark yok, ikisi de El Kaide'dir. İki terörist grup da vurulmalı" dediği öne sürülmüştü.

YPG'DEN AÇIKLAMA

İlgili söyleşiye ilişkin olarak bugün yazılı bir açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı, "30.09.2015 tarihli Sputnik haber ajansında Hikmet Durgun’un ismiyle YPG Genel Komutanlığı adına Sîpan Hemo’yla yapılan ve servis edilen haberde, komutanımızın sözleri çarpıtılmış ve değiştirilmiştir. Konunun özü değiştirilmiştir. Bizim habere konu olan böyle bir açıklamamız olmamıştır," dedi.

Açıklamada özellikle hangi sözlerin çarpıtıldığı ya da değiştirildiğine dair ise bir bilgi verilmedi.