YPG Basın Merkezi, Cuma sabahından bugün sabah saatlerine kadar IŞİD'le yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı. YPG, açıklamasında, 70 dolayında IŞİD üyesinin öldürüldüğünü söylerken, son günlerdeki hava saldırılarının da etkili olduğunu ve IŞİD'in çok sayıda kayıp verdiğini kaydetti. Çatışmalarda 5 YPG savaşçısının hayatını kaybettiği kaydedildi.

ANF'nin yer verdiği açıklamada IŞİD'in teknik üstünlüğü avantaj olarak kullanmasına rağmen ilerleyişlerinin YPG güçleri tarafından durdurulduğu belirtildi.

YPG Basın Merkezi, "DAIŞ çetelerinin Kobanê'yi işgal etmek amacıyla 15 Eylül günü başlattığı saldırılar 26'ncı gününde devam etmektedir. Kobanê'nin doğu, güney ve batısından tüm güçleriyle saldıran çete güçlerine karşı güçlerimiz sarsılmaz irade ve fedai ruhla direnmektedir. Yoğun teknik üstünlüğünü avantaj olarak kullanan fakat güçlerimizin direnişi nedeniyle ilerlemekte zorluk çeken çeteler kent içinde ve sınıra yakın bölgelerde bulunan sivil halka yönelik suikast ve bombardımanlar düzenlemektedir" dedi.

ÇATIŞMALARIN 'BİLANÇOSU'

Çatışmaların bilançosu şöyle açıklandı:

"Kobanê'nin doğusunda dün sabah saatlerinde başlayan şiddetli çatışmalar aralıksız bir biçimde bugün sabah saatlerine kadar devam etmiştir. Güçlerimiz bu cephede zaman zaman karşı saldırılar düzenleyerek çetelerin ilerlemesini engellemiştir. Bu cephede tespit edilebilen 29 çete öldürülmüştür.

Güney cephesinde de çeteler özellikle tank, havan, obüs, katuşa ve füzelerle güçlerimizin mevzilerine yönelik yoğun bombardımanlar düzenlemiştir. Bombardımanlar eşliğinde ilerlemek isteyen çeteler güçlerimizin direnişiyle karşılaşmıştır. Bu cephede tespit edilebilen 17 çete üyesi öldürülmüştür.

Doğu ve güney cephesinde ilerlemekte zorlanan çeteler patlayıcı yüklü kamyonlarla sonuç almaya çalışmıştır. Doğu cephesinde 1, güney cephesinde de 1 patlayıcı kamyonla yapılan intihar saldırıları güçlerimizin mevzilerine yetişmeden çetelerin içinde imha edilmiştir.

Batı cephesinde ise dün gece güçlerimiz çetelerin kentin hemen dışında bulunan üslerine yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda çetelere ait 2 araç tahrip edilirken 22 çete öldürülmüştür."

5 YPG SAVAŞÇISI HAYATINI KAYBETTİ

YPG "Yaşanan çatışmalarda, çetelerin ilerleyişini engellemek için büyük bir fedakarlık ve özveriyle mücadele yürüten 5 arkadaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır" diye ekledi.

HAVA SALDIRILARI ETKİLİ OLDU

Hava saldırılarına ilişkin de açıklamada bulunan YPG şunları ifade etti: "Güçlerimizle DAIŞ çeteleri arasında yaşanan çatışmalar dışında son birkaç gündür DAIŞ karşıtı koalisyon tarafından Kobanê çevresine yönelik hava saldırıları da düzenlenmektedir.

Son günlerde koalisyonun gerçekleştirdiği bu hava saldırıları etkili olmuş ve çetelere kayıplar verdirmiştir. Çetelerin belinin kırılması ve püskürtülmesi için saldırıların daha da etkili bir biçimde gelişmesi önemli olmaktadır."