YPG Basın Merkezi, Kobani'ye yönelik IŞİD saldırılarının 24'üncü gününde de şiddetli bir şekilde devam ettiğini belirterek, son 24 saatte yaşanan çatışmaların bilançosunu verdi.

YPG Basın Merkezi yaptığı açıklamada, son 24 saat içerisinde doğu cephesinde 26, Miştenur cephesinde 13, güney cephesinde 9, batı cephesinde ise 12 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü bildirdi. YPG  son 24 saat çerisine 9 YPG savaşçısının da hayatını kaybettiğini duyurdu.

YPG'nin açıklamasının tamamı şöyle:

60 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

"IŞİD çetelerinin Kobanê'yi işgal etme amacıyla başlattığı saldırılar 24'üncü gününde devam etmektedir. Rakka, Dera Zor, Mimbic, Til Ebyad ve Irak'ın çeşitli noktalarından getirilen takviye güç ve silahlarla saldırılarını yoğunlaştıran çetelere karşı güçlerimizin görkemli direnişi devam etmektedir. Son 24 saatte IŞİD çetelerinin güney, batı ve doğu cephelerinde düzenlediği kapsamlı saldırılar karşısında güçlerimiz büyük bir iradi duruş sergileyerek, çetelere kayıplar verdirmiştir.

Doğu cephesinde dün öğlenden sonra başlayan ve gece saatlerine kadar devam eden 3 ayrı çete saldırısı durdurulmuştur. Bu cephede çeteler dün öğlen saatlerinde güçlerimize yönelik bomba yüklü bir araçla intihar eylemi gerçekleştirmeye çalışmış, güçlerimizin müdahalesiyle bu araç çetelerin içinde patlatılmıştır. Bu cephede güçlerimizin tespit edebildiği 26 çete öldürülmüştür.

Miştenur cephesinde de dün tüm gün ve akşam saatlerinde şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Bu alandaki çatışmalarda tespit edilebilen 13 çete öldürülmüş, 1 adet 57'lik top da imha edilmiştir.

Güney cephesinde şiddetlenen ve göğüs göğüse yaşanan çatışmalarda ise tespit edilebilen 9 çete öldürülmüştür.

Batı cephesinde dün gece başlayan ve sabah saatlerine kadar süren 7 ayrı saldırı da güçlerimiz tarafından büyük bir direnişle karşılanmıştır. Bu cephede tespit edilebilen 12 çete öldürülmüştür.

9 YPG SAVAŞÇISI YAŞAMINI YİTİRDİ

Son 24 saat içinde çete saldırıları karşısında büyük bir direniş sergileyen ve fedai ruhla savaşan 9 arkadaşımız şahadete ulaşmıştır. "

SERÊKANİYÊ'DE ÇATIŞMA

YPG Basın Merkezi ayrıca, Serêkaniyê'nin (Resulayn) güney batısındaki bir köyde de IŞİD tarafından saldırı düzenlendiğini belirterek, çıkan çatışmada üç cenazenin YPG güçlerinin eline geçtiğini kaydetti.

Bu çatışmaya ilişkin şu bilgiler verildi: "Bugün sabah saatlerinde Serêkaniyê'nin güneybatısında bulunan Dehma köyü yakınlarında, güçlerimize yönelik bir çete saldırı düzenlenmiştir. Saldırılarına sert karşılık verilen çetelerin ölü ve yaralı sayısı tam olarak tespit edilememiştir. Çetelere ait 3 cenaze güçlerimizce ele geçirilmiştir. Alandaki çatışmalar halen devam etmektedir."