Til Ebyad’a doğudan ulaşan YPG-YPJ güçleri, son 24 saatte Siluk kasabası, 31 köy ve 20 mezrayı IŞİD’den kurtardı. Çok sayıda IŞİD’linin öldürüldüğünü duyurdu.

YPG Basın Merkezi, Kobani ve Cizire kantonlarına bağlı YPG-YPJ güçlerinin, Til Ebyad ve çevresinde konumlanan IŞİD üyelerine yönelik operasyon başlattığını duyurdu.

Dün gece itibarıyla Silûk kasabasının özgürleştirildiğini açıklayan Basın Merkezi, bu kasabada arama-tarama faaliyetlerine devam ettiğini belirterek Siluk kasabasında hakimiyet kurulduğunu daha sonra da, Siluk ile Til Ebyad arasındaki bölgede bulunan Seido, Xişman, Til Eşq Seide, Bejing, Kevok, Enze, Mişerfa Şex, İsawi, Ayn Ul Arus köylerinin IŞİD’den arındırıldığını duyurdu. Basın Merkezi ayrıca 20 mezranın da IŞİD’den kurtarıldığını açıkladı.

KOBANİ’DE 22 KÖY KURTARILDI

YPG Basın Merkezi açıklamasının devamında Kobani’de bulunan Frehan, Hemira Kurda, Hemira Ereba, Boxa ya Mezin, Boxa ya Biçuk, Rafi, Sikerat, Im Hiweş, Nihit, Ebu Zihur, Bedria, Ebu Xireze, Xirbet Ebid, Xirbe Elwe, Curil Xet, Gunde, Cihişa, Sedde, Faris, Eribet Ecil a Mezin, Eribet Ecil a Biçuk ve Mebdece köylerinin IŞİD’den kurtarıldığı belirtildi.

‘ŞU ANA KADAR TEK BİR SİVİLİN PARMAĞI BİLE KANAMADI’

YPG açıklamasında ayrıca bazı sivillerin harekatta hayatını kaybettiği yönünde çıkan haberlere şöyle yanıt verdi:

“Bazı çevreler ve basın-yayın organları güçlerimizin bu tarihi harekatında sivillerin zarar gördüğü yönlü, gerçekle hiçbir ilgisi bulunmayan yalan haberler yaymaktadır. DAIŞ çetelerinin sivil yurttaşları canlı kalkan olarak kullanmaya çalıştığı gerçeğinin farkında bulunan güçlerimiz olağanüstü bir duyarlılık sergilemektedir. Hamlemizde şu ana kadar tek bir sivilin parmağı bile kanamamıştır.”