YPG Basın Merkezi internet sitesinde Rojava'daki "Mayıs Ayı Savaş Bilançosu"nu açıkladı. Bilançoda Mayıs ayında çıkan çatışmalarda 1005 IŞİD üyesinin öldürüldüğü bilgisi paylaşıldı.

133 ÇATIŞMA YAŞANDI

ANF'deki habere göre, IŞİD'e ait çok sayıda askeri mühimmattın da ele geçirildiğini duyuran YPG Basın Merkezi, IŞİD ile 133 çatışmanın yaşandığını aktardı.

1005 IŞİD MENSUBU ÖLDÜRÜLDÜ

Ayrıca IŞİD'in bomba yüklü araçlarla YPG güçlerine yönelik 24 intihar saldırısı gerçekleştirdiğini de kaydeden YPG Basın Merkezi, yaşanan çatışmalarda 1005 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü duyurdu. YPG Basın Merkezi, 353 çete cenazesinin de ellerinde olduğunu duyurdu. 2 IŞİD üyesinin de sağ yakalandığını belirten YPG Basın Merkezi, çetelere ait 59 askeri araç, 11 doçka yüklü araç, 21 bomba yüklü araç, 3 tank, 2 panzer ve bir TIR’ın da imha edildiğini belirtti.

MÜHİMMATLAR

IŞİD mensuplarından ele geçirilen silah ve mühimmata ait de ayrıntılı bir liste paylaşan YPG, çok sayıda ferdi silahın yanı sıra, füze, havan, dokça ve roketatar gibi ağır silahın ele geçirildiğini bildirdi.

YPG Basın Merkezi ayrıca IŞİD'e ait bir tank, 4 panzer, 16 zırhlı askeri araç, 2 bomba yüklü araç, üzerinde dokça bulunan bir araç, 4 kamyon, 7 traktör, bir dozer, bir loder, 4 motosiklet, bir ambulans ve bir otobüse güçlerince el konulduğunu aktardı.

86 YPG/YPJ SAVAŞÇISI YAŞAMINI YİTİRDİ

YPG çıkan çatışmalarda 86 YPG/YPJ savaşçısının da yaşamını yitirdiğini belirtti.