Rojava ve Şengal'de IŞİD ile girdiği çatışmada yaşamını yitiren ve 10 gün boyunca Habur Sınır Kapısı'nda cenazeleri bekletildikten sonra geçişlerine izin verilen 13 HPG ve YPG/YPJ savaşçısından YPG'li Cahit Çapan'ın (Bexwedan Besta) cenazesi, Şırnak'ın Balveren beldesinde Cudi Dağı eteklerinde son yolculuğuna uğrulandı. Ailelerin ve halkın büyük direnişi sonucu cenazesi alınan YPG'li Çapan, yapılan otopsi işlemlerinin ardından Şırnak'ın Balveren beldesine getirildi.

Dicle Haber Ajansı’nda (DİHA) yer alan habere göre, halk tarafından görkemli bir şekilde karşılanan YPG'li Çapan cenazesi, yüzlerce araçlık konvoyla Cudi Dağı eteklerinde bulunan belde mezarlığına getirildi. Törende, cenazelerin Habur Sınır Kapısı'nda 50 derecelik sıcağın altında 10 gün boyunca bekletilmesinden dolayı AKP hükümetine ve Federal Kürdistan Bölge Başkanı Mesut Barzani'ye öfke vardı.
Cenaze töreninde konuşan DBP Şırnak İl Eşbaşkanı Salih Gülenç, Botan halkının tarihe not düşecek bir direniş örneği sergileyerek çocuklarının cenazesine sahip çıktığını ifade etti.

Gülenç, "Sürekli İslam İslam diyen Recep Tayyip Erdoğan'ın İslam'la hiçbir alakası yoktur. Bizim nazarımızda DAİŞ'in AKP hükümetinden bir farkı yoktur. 10 gün boyunca Habur Sınır Kapısı'nda bekleyen halkımız daha önce Tansu Çiller, Turgut Özal ve onlar gibi olanlara teslim olmadı bugünden sonra da bu halk Recep Tayyip Erdoğan'a da teslim olmayacak" dedi.

YPG'li Çapan'ın babası Abdurrahman Çapan da, tüm Kürt halkının başı sağ olsun diyerek oğlunun mücadelesini kaldığı yerden sürdüreceğini söyledi. Konuşmaların ardından YPG'li Çapan'ın cenazesi, atılan sloganlar eşliğinde toprağa verildi.