YPG Basın Merkezi, Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 107. gününde de sürdüğünü belirten bir açıklama yaptı. Açıklamada, YPG/YPJ savaşçılarının kent içindeki ilerleyişinin devam ettiği kaydedildi.

ANF'deki habere göre, “Dün gece kent merkezinde bulunan Mekteba Reş bölgesinde çetelerin işgal ettiği noktalara yönelik bir saldırı düzenlenmiştir” diyen YPG, yaşanan çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:

Şiddetli çatışmalar ardından güçlerimiz, Mekteba Reş'in doğusu ve güneyinde bulanan alanları çetelerden temizlemiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür.

Çetelerden temizlenen alanlarda arama tarama faaliyeti yürüten güçlerimiz çetelere ait çeşitli silah ve cephane ele geçirmiştir. Güçlerimiz çetelere ait 7 adet kaleşnikof, 2.300 kaleşnikof mermisi ve 30 kaleşnikof şarjörü, 2 adet B7 roketatar ve 4 adet B7 roketatar güllesi, 7 adet Bruno tipi silah, 1 adet kamera ve 1 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir.

Güçlerimiz kuzeydoğu cephesinde de çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Kaniya Kurda bölgesindeki saldırıda kısa süreli bir çatışma yaşanmış, tespit edilebilen 1 çete üyesi öldürülmüştür.