YPG, son 24 saat içinde Kobani’de yaşanan çatışmalarda en az 25 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü kaydetti.

YPG Basın Merkezi, Irak Şam İslam Devleti'nin Kobani'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 117. gününde devam ettiğini belirterek,  YPG ve YPJ güçlerinin karşı ilerleyişinin sürdüğünü ve IŞİD'in de karşılık olarak takviye güç ve silah desteğiyle saldırılarını örgütlediğini bildirdi.

ANF'nin haberine göre, YPG Kobani’de yaşanan çatışmalara ilişkin olarak şu açıklamayı yaptı:

Mekteba Reş ve Miştenur yamaçlarında güçlerimizin özgürleştirdiği alanlara yönelik yapılan çete saldırıları püskürtülmüştür. Dün sabah saatlerinde başlayan ve gece saatlerine dek aralıksız süren çatışmalarda çetelere ağır kayıplar verdirilmiştir.

Mekteba Reş bölgesindeki ölü ve yaralı çete sayısı tam olarak tespit edilememiştir. Bu bölgede 1 çete cenazesiyle birlikte 1 adet B7 roketatar ve 1 adet kaleşnikof silah ele geçirilmiştir.

Miştenur yamaçlarındaki çatışmalarda tespit edilebilen 25 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 5 cenazeyle birlikte 5 adet kaleşnikof, 21 adet kaleşnikof şarjörü ve 840 kaleşnikof mermisi, 1 adet B7 roketatar ve 2 adet B7 roketatar güllesi, 3 adet raxt, 15 adet el bombası, 1 adet telsiz ve 1 adet gaz maskeleri ele geçirmiştir."

SEREKANİYE'DE IŞİD'E KARŞI EYLEMLER  

YPG/YPJ savaşçılarının dün gece Serêkaniyê'nin güneyindeki Alya köyü ve güneybatısındaki Rawya kasabası yakınlarında da IŞİD'e yönelik eylemler gerçekleştirdiğini belirten YPG Basın Merkezi, “Rawya kasabası yakınlarındaki çete noktalarına yönelik düzenlenen saldırıda çetelere ait 1 askeri araç darbelenmiştir. Bu alanda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür. Alya köyü yakınlarındaki hareketli bir çete grubuna yönelik gerçekleştirilen eylemde de 1 askeri araç darbelenmiştir. Bu eylemdeki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” dedi.

HASEKE TİL TEMİR ARASINDA DA ÇATIŞMA

Ayrıca, dün gece Haseke ile Til Temir arasında bulunan Xerîte köyü yakınlarında da IŞİD ile YPG/YPJ savaşçıları arasında bir çatışma yaşandığını ifade edildi. Çatışma sonucundaki ölü ve yaralı sayısının tespit edilemediği bildirildi.