YPG kobani'de 42 IŞİD militanının öldürüldüğünü duyurdu.

YPG Basın Merkezi, Kobani’de yaşanan çatışmaların sonuçlarını açıkladı.IŞİD'in Kobani'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 70. gününde devam ettiğini belirten YPG, “YPG/YPJ savaşçılarımız, ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçleri ve peşmergelerin ağır silahlarla destek verdiği saldırılarda çetelerin işgal ettiği bazı noktaları geri almıştır. Takviye güç ve silah desteğine rağmen güçlerimiz karşısında tutunamayan çetelere ağır kayıplar verdirilmiştir” dedi.

Basın Merkezi, doğu cephesinde yaşanan çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi: “Dün akşam saatlerinde doğu cephesinde bulunan Sukul Hal, Belediye caddesi ve Azadi Meydanı çevresinde konumlanan çete gruplarına karşı bir saldırı başlatılmıştır. Çok yoğun ve şiddetli çatışmaların yaşandığı saldırı sonucunda çetelerin işgal ettiği bazı noktalar geri alınmış ve güçlerimiz doğu cephesinde bir kademe daha ilerlemiştir.

Bu cephede yaşanan çatışmalarda şu ana kadar tespit edilebilen 32 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 13 adet kaleşnikof, 62 adet şarjör ve binlerce kaleşnikof mermisi, 7 adet B7 roketatar, 15 B7 roketatar güllesi, 40 adet elbombası, 3 kutu BKC mermisi, 2 adet telsiz, 2 adet dürbün, 2 adet gece dürbünü, 1 adet çelik yelek, 1 adet gaz maskesi ve çeşitli askeri malzemelere el koymuştur.”

“Güçlerimiz dün gece Kobanê'nin 5 km güneydoğusunda bulunan Helinc ve Şex Çopan köyleri arasında, yine Til Hacib köyü yakınlarında çetelere yönelik iki ayrı eylem gerçekleştirilmiştir” diyen YPG, “Her iki eylemde de 1'er araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Eylemlerde en az 3 çetenin öldürüldüğü güçlerimizce tespit edilmiştir” diye belirtti.

Güney cephesinde de IŞİD militanlarına yönelik eylemler gerçekleştirildiğini belirten YPG, önemli darbeler vurulduğunu bildirdi. YPG, “Eylemlerde çetelere ait 3 adet motorsiklet imha edilmiştir. Aynı alanda sabaha doğru kısa süreli bir çatışma da yaşanmıştır. Yaşanan çatışma ve gerçekleştirilen eylemlerde tespit edilebilen 7 çete üyesi öldürülmüş, 3 çete üyesi de yaralanmıştır.”

“YPG/YPJ savaşçılarımız tarafından Serêkaniyê'nin güney ve güneybatısında başlatılan operasyon devam etmektedir” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Operasyon kapsamında güçlerimiz dün öğlenden sonra Resm El Hacir köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir eylem düzenlemiştir. Eylemde en az 4 çete üyesi öldürülmüştür.

Dün sabah saatlerinde Menacir köyü yakınlarında DAIŞ çeteleri tarafından düzenlenen saldırıda yaralanan 1 yoldaşımız, tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak gece saatlerinde şehadete ulaşmıştır. “