YPG ve YPJ güçlerinin Kobani’nin kırsalını IŞİD'den "temizleme operasyonu" sürüyor. YPG, 33 köyün daha IŞİD'den kurtarıldığını duyurdu.

Son gelişmelere ilişkin açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Kobani'deki direnişin 136. gününe girdiğini belirterek, operasyonların devam ettiğini bildirdi.

ANF'de yer alan açıklamaya göre, YPG, IŞİD'in işgalettiği ve Kobani'nin 3,5 km güneydoğusunda bulunan Korpingar köyüne yönelik bir operasyon düzenlendiğini ve burada 2 IŞİD üyesinin öldürüldüğünü, 3'ünün de silahlarıyla birlikte sağ olarak ele geçirildiğini belirtti. Operasyon sonucunda Korpingar köyünün özgürleştirildiği duyuruldu.

YPG açıklamasında devamla aynı gece Kobani'nin 5 km güneybatısında bulunan Elî Budra ve Numanê köylerine yönelik kapsamlı bir operasyon düzenlediği de bildirildi. Açıklamada, 10 ayrı operasyon koluyla hızlı bir baskının gerçekleştirildiği ve adı geçen alanlarda hakimiyet sağlandığı, Numanê ve Elî Budra köylerinden IŞİD'in sürüldüğü belirtildi.

Operasyonda tespit edilebilen 24 IŞİD'linin öldürüldüğü ve çok sayıda askeri mühimatın ele geçirildiği kaydedildi.

Til Hemis'in kuzeyinde bulunan Mesusa ve Teqtaq köyleri arasında konumlanan IŞİD gruplarına yönelik de bir operasyonun gerçekleştirdiğini belirten YPG, “Operasyonda çetelere ait 1 askeri araç içindeki çetelerle birlikte imha edilmiştir. Müdahale amacıyla alana ulaşmaya çalışan çete grupları da güçlerimiz tarafından etkili bir şekilde vurulmuştur. Operasyon sonucunda tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.