Halk Savunma Birlikleri (YPG ve YPJ) güçleri, Kobani'de Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD) karşı operasyonlarını sürdürüyor. YPG'nin açıklamasına göre, 6 Ocak'ta bir saldırı düzenleyen IŞİD'in saldırısı püskürtüldü ve 60 IŞİD üyesi öldürüldü. YPG sözcüsü Şoreş Hesen, 38 IŞİD'linin cenazesinin ellerinde olduğunu ve fazla sayıda IŞİD üyesine ait zırhlı aracı da imha ettiklerini söyleyerek, ilerleyişlerinin süreceğini kaydetti.

İKİ BÜYÜK SALDIRI

YPG sözcüsü Şoreş Hesen Fırat Haber Ajansı'na (ANF) konuştu. Hesen, Kobani'deki son saldırılarına ilişkin açıklamasında, "Son bir ay içinde güçlerimiz tarafından başlatılan Kobanê'nin çetelerden temizlenmesi ve özgürleştirilmesi operasyonunda çeteler tarafından iki büyük saldırı gerçekleştirildi. İlk saldırı 28 Aralık 2014 tarihinde, ikinci saldırı da 6 Ocak 2015 tarihinde gerçekleşti. Fakat bu saldırılar püskürtülerek amacına ulaşması engellendi ve Kobanê'nin  özgürleştirilmesi operasyonunu durduramadı," dedi.

"SON SALDIRI KOBANÊ'YE YERLEŞMEK İÇİNDİ"

Hesen'in açıklamaları şöyle:

"(IŞİD'in 6 Ocak'taki saldırısı) çetelerin Kobanê'ye yerleşmek adına gerçekleştirdikleri son saldırı girişimiydi. Çeteler bundan önce hendek, tünel kazmak gibi değişik birçok yöntem kullandı. Fakat bu saldırı yeni tarzda gerçekleşti. Çeteler büyük bir zırhlı araçla birliklerimizin konumlandığı cephenin arkasını tutmak istediler. Fakat YPG güçleri her zamanki gibi hazırlıklıydılar ve çetelerin bu özel grubunu ağır bir pusuya düşürerek tamamen imha etti. Aynı saatlerde Dibistana Reş, Miştenur Mahallesi ve Emniyet Kavşağı'na (Murabbaa Emnî) saldırılar gerçekleşti ve bu saldırıların tamamı kırıldı. Çeteler agır bir yenilgi yaşayarak geri çekildiler. Sabah saat 05.00'da başlayıp akşam saatlerine kadar devam eden çatışmalarda 60'ın üzerinde çete öldürülürken bunlardan 38'inin cenazesi güçlerimizin elindedir. Bu saldırılarda 15 adet kaleşnikofun yanı sıra birçok askeri malzeme ele geçirildi. İkinci çete grubu tarafından kullanılan BMB zırhlı aracı güçlerimizce imha edildi. Cephe gerisinde kullanılan ve aralarında 23'lük doçka ile çetelere cephane taşıyan iki askeri araç başta olmak üzere birçok askeri araç yine güçlerimiz tarafından imha edildi."

9 YPG’Lİ YAŞAMINI YİTİRDİ

'Çatışmaların sonunda, saldırıların kırılmasında büyük rol oynayan 9 YPG/YPJ savaşçısının kahramanca direnerek yaşamını yitirdiğini' belirten YPG sözcüsü Hesen, bu saldırılarda 15 savaşçılarının da yaralandığını ve durumlarının iyi olduğunu aktardı.

‘HALKA SÖZÜMÜZÜN GEREĞİ YIPALACAK’

YPG sözcüsü Şoreş Hesen, gerçekleştirilen bu son saldırıların devam eden operasyonları durdurmak amaçlı olduğunu, fakat bu saldırıların da tamamen boşa çıkarıldığını söyledi.

Hesen, Kobani'nin IŞİD'den 'temizlenmesi' ve özgürleştirilmesi operasyonlarına devam edeceklerini belirterek, bunun, YPG'nin halka verdiği sözün gereği olduğunu, bu uğurda çok büyük'bedeller' ödediklerini ve ödemeye hazır olduklarını kaydetti.