YPG Genel Komutanlığı, Kobani’de devam eden IŞİD saldırılarıyla ilgili yazılı açıklamada bulundu. IŞİD'in 15 Eylül’de yeni bir saldırı başlattığını hatırlatan YPG, “Hem silah hem de insan gücü anlamında önceki saldırılarını kat be kat aşan bu saldırı karşısında güçlerimiz tüm imkansızlıklara rağmen görkemli ve tarihi bir direniş sergilemektedir” dedi.

"Cizire Kantonu sınırları içinde bulunan Rabia'da, Şengal'de, Cezaa'da ve en son Til Hemis bölgesinde YPG savaşçılarından aldığı darbelerle büyük bir yenilgi yaşayan vahşi çetelerin Kobanê Kantonu'nda başarı elde etmeyi umduğunu" kaydeden YPG açıklamasında şu ifadeler kullanıldı: “Fakat tüm halkımızın ve kamuoyunun yakından takip ettiği üzere güçlerimiz Kobanê'de daha önceki saldırılarda olduğu gibi Kobanê'yi ve bölgede yaşayan tüm halkımızı korumaya devam edecektir.”

BUGÜNE KADARKİ EN ŞİDDETLİ SALDIRI

YPG 5 cephede devam eden saldırıların bugüne kadar olan en şiddetli saldırılar olduğuna da dikkat çekerek YPG güçlerinin büyük bir direniş sergilediğini belirtti.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bu saldırılar şimdiye kadarki tüm saldırıların en büyüğü ve en şiddetlisidir. 5 ayrı cephede DAIŞ çetelerinin saldırılarına karşı görkemli ve tarihi bir direniş sergilenmektedir. Irak ve Suriye rejimlerinden ele geçirdiği tank, füze, çeşitli top ve ağır silahlarla, yine birçok bölgeden getirdiği takviye güçle saldıran çetelerin Türkiye üzerinden de ağır silah, cephane ve güç geçirdiği yönlü bilgiler kamuoyuna yansımaktadır.”

DAYANIŞMA ÇAĞRISI

Açıklamada son olarak YPG’nin koşullar ne kadar zor olursa olsun, saldırılar ne kadar şiddetli olursa olsun savunma görevini sonuna kadar yürütmekte kararlı olduğu belirtilerek şu çağrı yapıldı: “Tüm halkımızı ve duyarlı kamuoyunu Kobanê'yle, ikinci gününü geride bırakan bu saldırılara karşı Rojava halkından aldığı güçle, sınırlı imkanlarla direnmeye çalışan güçlerimizle dayanışma içinde olmaya çağırıyoruz.” (ANF)