IŞİD'e yönelik operasyonlar ve Rojava'nın Cizir ile Kobane kantonlarında yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklama yapan YPG Basın Merkezi, Heseke kent merkezinde bulunan IŞİD’in Rakka ve Şeddad bağlantılarının kesildiğini açıkladı.

ANHA’nın haberine göre Haseke’nin güneyinde IŞİD işgali altındaki bölgelere yeni bir operasyon düzenlendiğini belirten Basın Merkezi, Haseke’nin 4 km güneyinde yer alan Pira Spi alanaında gerçekleşen operasyonda bir mezranın daha işgalden kurtarıldığını ve bu operasyonla birlikte YPG güçlerinin, Heseke güneyinde konumlanan IŞİD mensuplarının Rakka ve Şeddat merkezleriyle bağlantısını kestiğini kaydetti.

23 IŞİD’Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

YPG, bu alanlarda yaşanan şiddetli çatışmalarda tespit edilebilen 23 IŞİD üyesi öldürüldüğünü ve IŞİD'e ait 17 cenazeyle birlikte, çok sayıda silahın ele geçirildiğini açıkladı.

KOBANİ'NİN GÜNEYİNDE ÇATIŞMA: 2 YPG'Lİ YAŞAMINI YİTİRDİ

Kobani’nin güneyinde ise operasyonlarını sürdüren YPG güçleri ile IŞİD arasında yeni çatışmalar yaşandı.

Dün öğlenden sonra küçük bir IŞİD grubunun Sirin kasabasının doğusunda bulunan Maxareten köyüne yönelik bir saldırı girişiminde bulunduğunu ifade eden YPG, “Güçlerimizin sert karşılık verdiği çete grubuyla kısa süreli bir çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışma ardından çete grubu kaçmak zorunda kalmıştır. Bu alandaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir. Kobane’nin güneyinde bulunan Kepinrepin köyünde de DAIŞ çeteleriyle güçlerimiz arasında bir çatışma yaşanmıştır. Bu çatışma esnasında, kahramanca savaşan 2 yoldaşımız şehadete ulaşmıştır” dedi.