Dün Halep’i Özgürleştirme Eylem Odası ile YPG Şeyh Maksut (Şêxmeqsûd) Komutanlığı arasında 7 maddelik ateşkes antlaşmasına varılmıştı. Anlaşmaya göre Şeyh Maksut'a yönelik saldırılar durdurulacak ve El-Nusra ile Sultan Murat Tugayı grupları mahalle çevresinden tamamıyla çekilecekti.

Ancak ateşkesin Halep’i Kurtarma Eylem Odası tarafından ihlal edildiği, örgütün bu akşam bir kez daha mahalleyi top atışlarıyla bombaladığı ve saldırının devam ettiği açığa çıktı.

Konuya ilişkin yazılı açıklama yapan YPG Genel Komutanlığı, YPG/YPJ’nin ateşkese uyduğunu ve anlaşmanın bütün maddelerinin yerine getirildiğini, ancak karşı tarafın ateşkesi ihlal ettiğini ve yeniden top atışlarına başlandığını, saldırının halen devam ettiğini duyurdu.

YPG açıklamasında bazı internet sitelerinde karışıklık çıkarmak amacıyla yayınlanan haber ve iddiaların asılsız olduğuna da vurgu yapıldı.

ANF'de yer alan habere göre, YPG Halep Şeyh Maksut Komutanlığı'nın konuya ilişkin açıklaması şöyle:

"KARŞI TARAF ATEŞKESİ İHLAL ETTİ, MAHALLEYİ BOMBALADI"

“Bazı internet sitelerinin ‘YPG’nin sivilleri vurduğu ve anlaşmayı ihlal ettiği’ yönünde yaydıkları iddialar tamamen gerçek dışı yalandır. Kastîlo yolunda hiçbir keskin nişancımız bulunmamaktadır.

Bazı siteler bizlerle diğer taraf arasında çelişki çıkarmak için özel olarak çaba harcamaktadır. Bugün öldürülen yurttaşı çok iyi tanıyoruz ve o bir devrimciydi. Onu katledenler kesinlikle çelişki ve çatışma çıkarmak istemektedir. Özelikle Suriye dışında olan bazı kişiler bireysel sayfalarından, internet üzerinden yayınladıkları fotoğraflarla güçlerimiz karalama gayreti içindedir.

Güçlerimiz hiçbir şekilde ateşkesi ihlal etmemiştir. Tam aksine anlaşmanın tüm maddelerine bağlıyız ve uygulamaktayız. Ancak karşı taraf ateşkesi ihlal etmiş, mahalleyi bombalamıştır. Bu bombardıman halen sürmektedir.

Ateşkesin karşı tarafı dün itibariyle geçerli kılınan ateşkesin hemen ardından topçu atışlarına başlamış ve an itibariyle halen devam eden bombardıman sonucunda sivil halktan onlarca kişi yaralanmıştır.

Sadece Kastîlo yolu açılırken mahalleye gelen diğer tüm yollar karşı taraf eliyle halen kapalıdır.

El-Nusra çeteleri ve ona bağlı gruplar Kastîlo yolu üzerine kurdukları kontrol noktasından mahalleden 20 sivili kaçırmıştır. Rejim güçleriyle aramızda hiçbir koridor olmadığını ve mahalleye gelen tüm yolların kapalı olduğunu herkesin bilmesini isteriz."