YPG Basın Merkezi, dün gece rejim güçlerinin Haseke'deki Kürt mahalleleri ve YPG noktalarına yönelik bir saldırı başlattığını bildirdi.

ANF'de yer alan YPG açıklamasında, “Rejim güçleri, güçlerimizin denetiminde bulunan İtfaiye, Talaya bölgesi ve bazı kontrol noktalarını hedeflemiştir. Rejim askerlerine sert yanıt veren güçlerimiz saldırıları kırmıştır” denildi.

Rejim güçlerinin eş zamanlı olarak Kürtlerin ağırlıkta yaşadığı Salihiyê, Miftiyê ve Til Hacer mahallelerini havan toplarıyla bombaladığını belirten YPG, bombardıman sonucu sivil halktan çok sayıda ölü ve yaralının olduğu yönünde haberler geldiğini kaydetti.

YPG, KARAKOLU ELE GEÇİRDİ

Öğlen saatlerinde gelen haberlere göre ise, YPG güçlerinin, Sebax kontrol noktasında ve Til Hacer’de, rejim güçlerine ait bir karakolu ele geçirdiği bildirildi.

ANHA muhabiri, saldırılar karşısında YPG'nin, Til Hacer Mahallesinin kuzeyinde yer alan Suriye rejim güçlerine ait bir  karakola eylem düzenlediğini aktarırken, karakolun tümden YPG güçlerinin eline geçtiğini, 30 askerin de silahlarıyla birlikte teslim alındığını bildirdi.

Çatışmaların sürdüğü kaydedildi.

Kaynak: ANF / Foto: Twitter