YPG Genel Komutanlığı yaptığı yazılı açıklama ile kendilerine yönelik karalama kampanyalarına yanıt verdi. Komutanlık, açıklamasında, "Kazanılan büyük başarıların ve halkların mutluluğunun rahatsız ettiği bazı çevrelerin, DAIŞ’in (IŞİD) yenilgisini ve yok oluşunu kendi çıkarlarına uygun bulmadıkları, bundan dolayı da tüm güçleriyle ve her türlü ahlaksızca yöntemlerle, bölge halklarının işbirliği ve desteğiyle kazanılan başarılarımızı karalama çabası içine girdikleri görülmektedir," dedi.

ANHA'da yer alan habere göreRojava'nın her yerinin IŞİD'den temizleneceğinin vurgulandığı YPG açıklamasında özetle şu ifadeler kullanıldı:

* Güçlerimiz bugüne kadar on binlerce kilometrelik bir alanı DAIŞ (IŞİD) çetelerinin barbarlığından kurtararak özgürleştirmiştir. Bölgede yaşayan halklar da tüm oluşumlarıyla bu başarıları büyük memnuniyet ve sevinçle karşılamış, mutluluğunu dile getirmiştir.

* Ancak kazanılan büyük başarıların ve halkların mutluluğunun rahatsız ettiği bazı çevrelerin, DAIŞ’in yenilgisini ve yok oluşunu kendi çıkarlarına uygun bulmadıkları, bundan dolayı da tüm güçleriyle ve her türlü ahlaksızca yöntemlerle, bölge halklarının işbirliği ve desteğiyle kazanılan başarılarımızı karalama çabası içine girdikleri görülmektedir.

* Bazı basın organları, kimi bölge güçleri tarafından yürütülen karalama hamlesinde güçlerimize karşı gerçekdışı hikaye ve senaryolar üretmeye, ısrarla güçlerimizi suçlayıcı söylem ve iddialarla ‘yürütülen mücadelenin etnik bir savaş olduğu’ algısı oluşturmaya çalışmaktadır. Bu kesimlerin iddiaları gerçeklerden uzak birer uydurma hikaye olmaktan öte bir anlam ifade etmemektedir. Bu tür hikayeleri uyduranlar, DAIŞ çetelerinin her türlü saldırı ve fitneyle başaramadığı halkların birlik ve dayanışma ruhunu parçalamayı, şimdi bu yöntemlerle başarmak istemektedir.

* DAIŞ çetelerine karşı direnişte onlarca Arap savaşçı halkların onurunu ve insanlık-özgürlük değerlerini savunurken yaşamını yitirdi.

* Açıkça söylüyor, soruyoruz: Bugün hiç utanmadan güçlerimizi suçlayan bu kirli oyun sahipleri, DAIŞ çeteleri Mebrûka kasabasında, Rawiya, Dehma köylerinde Xabur bölgesindeki Asuri köylerinde katliam gerçekleştirirken neredeydiler?

* Bugün artık bölgeyi DAIŞ çetelerinden temizleyip özgürleştirdikten sonra, bu senaryo sahipler güçlerimizi karalamaya ve gerçekdışı şeylerle suçlamaya büyük çaba sarf etmektedir. Bu kesimler böylesi sorumsuzca yaklaşımla, barbar DAIŞ çetelerini ‘iyi’ gösterme, bu algıyı oluşturma ve bölgedeki varlıklarına meşruiyet kazandırma çabası için seferber olmuşlardır. Bu da söz konusu kesimlerin ikiyüzlülüğünü açığa çıkarmaktadır.

ULUSLARARASI KURULUŞLARA "GERÇEĞİ GELİP YERİNDE GÖRÜN" ÇAĞRISI

Açıklamada "gerçeklerin açığa çıkmasından hiçbir kaygı duymadıklarını ve korkmadıklarını" vurgulayan YPG, "Kaldı ki, kapılarımız tüm uluslararası dünya basın kuruluşlarına açıktı ve halen her yönüyle açıktır. Somut gerçeği görmek isteyenleri bir kez daha buraya gelip gerçekleri yerinde görmeye ve bazı yerlerle bağlantılı kaynaklara dayanan iddia ve dedikodulardan vazgeçmeye çağırıyoruz," dedi.

SİVİLLERE ÇAĞRI

"YPG olarak tüm gücümüzle ve her türlü yöntemle halkları savunmak temelinde hareket edeceğiz," denilen açıklamada; IŞİD işgali altında bulunan sivillere, YPG denetiminde bulunan Serêkaniyê ve Hasekê gibi güvenli bölgelere yerleşmeye çağrısı yapıldı; "Köyleri yeniden güvene kavuşup evlerine geri dönünceye kadar da Cizîr bölgesine gelecek olan insanlarımızın tüm yaşamsal ihtiyaçlarını karşılayacağımızı belirtiyoruz," denildi.