Yazılı bir açıklama yapan YPG Kobani Komutanlığı, 7 Ocak günü Fransa’nın başkenti Paris’te Charlie Hebdo isimli mizah dergisine yapılan saldırıyı kınayan bir açıklama yaptı.

'YPG OLARAK SADECE KENDİ VATANIMIZI SAVUNMUYORUZ'

ANF'de yer alan habere göre
, saldırıyı lanetleyen YPG Kobani Komutanlığı, “Başta yaşamını yitirenlerin aileleri olmak üzere tüm Fransa halkına başsağlığı diliyoruz. Kobanê şehrinde DAİŞ çetelerine karşı insanlık değerlerini koruyan savaşçılar olarak, bu canilere sonuna kadar hesap soracağımızı ve sorduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. İnsanlık düşmanı DAİŞ (IŞİD) terör örgütüne karşı yürüttüğümüz amansız mücadelede her gün gençlerini şehit veren bir halk olarak Fransa halkının acısını derinden hissediyor, üzüntülerini paylaşıyoruz” dedi.

Charlie Hebdo’nun editörü Stephane Charbonnier'ın da vurguladığı gibi YPG olarak sadece kendi vatanımızı savunmuyoruz. İnsanlığın özgürlük ve demokrasi değerlerini ipotek altına almaya çalışan karanlık odaklara karşı onur mücadelesi yürütüyoruz” diyen YPG Kobani Komutanlığı, dil, din ve ırk gözetmeksizin bu terörist belaya maruz kalmış tüm kesimleri ve insanlığın ortak değerleri olan eşitlik, özgürlük ve demokrasiyi savunmak için 2 yıldır şiddetli bir savaş yürüttüklerine dikkat çekti.

AVRUPA'DAKİ KÜRTLERE ÇAĞRI: FRANSA HALKININ YANINDA OLUN

'Siyasi çıkar ve dönemsel politikalarla terörizmle mücadelede sonuç elde etmenin mümkün olmadığının bir kez daha net bir şekilde ortaya çıktığını' belirten YPG Kobani Komutanlığı mesajında şunları ifade etti:

Terörizm sadece bir coğrafyada, tek bir halkı hedef almamaktadır. Halkların özgür geleceği, insan yaşamı tüm çıkarların üstündedir. Bu karanlık odaklara karşı sözde değil, güçlü, pratik bir mücadele yürütülmelidir.

Halklar arası dayanışmayı yükseltmek ve terörizme karşı mücadelede başarı elde etmek için biz Kürtler olarak Fransa halkı ve hükümetinin yanında olduğumuzu bir kez daha belirtiyoruz. Avrupa'da yaşayan ve bugüne kadar yürüttüğümüz mücadelemize desteklerini esirgemeyen halkımızı ve dostlarımızı yarın düzenlenecek olan yürüyüşte Fransa halkının yanında olmaya çağırıyoruz.