YPG Basın Merkezi (YPG BİM), Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Kobani'yi işgal etmek amacıyla başlattıkları saldırıların 62. gününde devam ettiğini açıkladı. YPG/YPJ savaşçılarının kentteki ilerleyişinin sürdüğünü belirten YPG BİM, ÖSO bileşeni Burkan El Fırat güçleri ve peşmergenin ağır silah desteğiyle IŞİD'in işgal ettiği bazı noktaların geri alındığını bildirdi. YPG, IŞİD'in 'büyük bir kırılma yaşadığını' kaydettiği açıklamasında, IŞİD'in şehir merkezi ve çevresinde konumlanan sivil noktalara yönelik havan saldırılarının sürdüğünü de ifade etti.

2 NOKTA ÖZGÜRLEŞTİRİLDİ VE 2 IŞİD KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ

YPG Basın Merkezi yaşanan çatışmalara ilişkin şu bilgileri verdi:  Güçlerimiz doğu cephesinde Sukul Hal ve Belediye caddesi bölgesinde çetelerin işgal ettiği noktalara yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Dün gün ve gece boyunca süren saldırı sonucunda çetelerin konumlandığı 2 nokta özgürleştirilmiştir. Bu cephede çetelere ağır darbeler vurulmuştur.  Kobanê işgal saldırılarında önemli etki sahibi olan Ebu Alî Askerî ve Ebu Muhammed El Misirî adlı 2 çete başı olmak üzere 28 çete üyesi öldürülmüştür. Kobanê'nin 25 km kadar güneydoğusunda bulunan Baxdik ve Bozkê köyleri arasında konumlanan çete noktasına yönelik güçlerimiz bir eylem düzenlemiştir. Eylemde çetelere ait 1 araç imha edilmiş, tespit edilebilen 3 çete öldürülmüştür."

GÜNEY CEPHESİ'NDE 11 IŞİD'Lİ ÖLDÜRÜLDÜ

Güney cephesinde saldırı hazırlığı içindeki IŞİD'e yönelik bir eylem düzenlendiğini belirten YPG, “Bu saldırı esnasında çoğunlukla yabancıların bulunduğu bir grup tümden imha edilmiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 11 çete üyesi öldürülmüştür. Sabah saatlerinde karşı saldırı düzenleyen çetelere sert karşılık verilmiş, şiddetli, göğüs göğüse çatışmalar ardından çeteler püskürtülmüştür. Buradaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” dedi.

YPG, son 24 saat içinde çete güçlerine yönelik gerçekleştirilen saldırılarda 1 savaşçının yaşamını yitirdiğini kaydetti.

Kaynak: ANF