YPG, Irak Şam İslam Devleti'ne (IŞİD)  karşı şehir dışındaki hedeflere yönelik gerçekleştirdiği eylemlerle IŞİD elemanlarına önemli darbeler vuruyor. Dün yaşanan çatışmalarda 1’i Emir olmak üzere, 31 IŞİD'li öldürüldü. Ayrıca Serêkaniyê’de de Rawiya kasabasında üstlenen IŞİD'lilere yönelik eylem gerçekleştirildiği duyuruldu.

Yazılı bir açıklama yapan YPG Basın Merkezi (YPG BİM), IŞİD'in Kobani’yi işgal etmek amacıyla başlattığı saldırıların 58’inci gününde devam ettiğini belirti. Açıklamada, YPG güçlerinin şehirdeki cephelerde yürüttüğü 'etkin saldırılar' ve şehir dışındaki hedeflere yönelik eylemlerde IŞİD gruplarına önemli darbeler vurduğu kaydedildi.

Kobanê'nin doğu cephesinde güçlerimiz sınır hattından sızma girişiminde bulunan çete gruplarına yönelik çeşitli eylemler gerçekleştirmiştir. Eylemlerde tespit edilebilen 5 çete üyesi öldürülmüştür” denilen açıklamada, YPG güçlerinin kentin güneydoğusunda bulunan Helinc yolu üzerinde konumlanan IŞİD'lilere yönelik bir dizi eylem gerçekleştirdiği kaydedildi.

Eylemlerde IŞİD'e ait 2 araç ve 1 motosikletin imha edildiğini bildiren YPG BİM, “Tespit edilebilen 9 çete üyesi öldürülmüştür. Güney cephesinde dün gün ve gece boyu güçlerimiz ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Çatışmalarda tespit edilebilen 1'i Emir ismi verilen çete başı olmak üzere 6 çete üyesi öldürülmüştür” dedi.

Kobani’nin batısında bulunan Minaze köyü yakınlarında üstlenen IŞİD gruplarına yönelik dün gündüz ve gece saatlerinde YPG güçlerinin eylem düzenlediği belirtilen açıklamada, eylemde tespit edilebilen 11 IŞİD üyesinin öldürüldüğü ifade edildi.

Serêkaniyê’nin güney ve güneybatısında başlatılan operasyon kapsamında ise YPG güçlerinin IŞİD'e yönelik eylemlerinin devam ettiğini belirten YPG Basın Merkezi, “Dün öğlenden sonra Rawiya kasabası ile sınır hattı arasında üslenen çete gruplarına yönelik bir eylem gerçekleştirilmiştir. Eylemde 3 çete üyesi öldürülmüştür” dedi. (ANF)