17 Aralık'ta başlayan yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda ismi geçen üç bakanın bugün istifa etmesinden sonra başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Eskişehir, Kocaeli, Muğla ve Mersin'de protesto gösterileri düzenlendi.

Kadıköy'deki "Hükümet İstifa Yürüyüşü"nün ardından, toplanan bir grup, AK Partisi Kadıköy İlçe Binasına yürümek istedi. Güvenlik önlemi alan çevik kuvvet polisleri, yaklaşık 100 kişilik bu gruba tazyikli su ile müdahalede bulundu. Bahariye'de barikat kuran kitle, polisle çatıştı.

Yoğurtçu Parkı Forumu'nun çağrısıyla Altıyol'da toplanan kitle, önce Mehmet Ayvalıtaş Parkı'na yürüdü, ardından tekrar Altıyol'a geldi. Buradan AKP Kadıköy İlçe Başkanlığı'na doğru yürüyüşe geçen kitleye, polis tazyikli su ve gaz bombasıyla saldırdı.

Polisin TOMA ve akrepleri kullanarak yaptığı saldırıya kitle taşlarla karşılık verdi. Daha sonra Bahariye'de barikat kurularak ateşe verildi. Polis bu kez plastik mermilerle saldırdı.

“Tayyip baksana, kaç kişiyiz saysana” sloganlarının atıldığı, “Yar saçların lüle lüle, Tayyip sana güle güle” şarkılarının söylendiği eylem, cuma günü Taksim’de görüşmek üzere yürüyüş Rıhtım’da sona erdi. Kadıköylüler cuma 17.30′da Boğa’da bulup Taksim’e vapurla toplu geçiş yapacak.

‘İSTİFALAR YETMEZ, HALKA HESAP VERECEKLER’

İstanbullular forumların çağrısıyla bir araya gelip sokaklara çıktı. Kitlesel yürüyüşler sona ererken Taksim Dayanışması’nın cuma günü Taksim’de buluşma çağrısı yapıldı.

Taksim Dayanışması bugün yaptığı toplantıda, Taksim’e eylem çağrısı yapma kararı aldı.

Dayanışma herkesi yolsuzlukların, talanın, yağmanın hesabını sormak için 27 Aralık Cuma saat 19.00′da Taksim’de buluşmaya çağırıyordı.

BEŞİKTAŞ

Abbasağa Forumu Kartal Heykeli’nde buluşup “Bakanlar yetmez, hükümet istifa” sloganlarıyla yürüyüşlerine başladı. Alkışlar, ıslıklar, korna sesleri, düdükler ve tencere tava sesleriyle Beşiktaş sokakları çınladı. Evlerindeki Beşiktaşlılara “gel gel” çağrısı yapıldı.

Eylem boyunca “Bu pisliği halk temizler” “Hırsız Tayyip Erdoğan” sloganları atıldı.

Buluşma yeri Kartal Heykeli’nde eylem sona ererken Beşiktaşlılar yarın da 21′de aynı yerde toplanacak. Eylem sona ererken Taksim Dayanışması’nın cuma 19′daki Taksim’e çağrısı da yapıldı.

ATAKENT-İKİTELLİ

Atakent İkitelli Forumu “Sıradaki istifaları sokaklarda bekliyoruz” sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

OKMEYDANI

İstanbul Okmeydanı’nda 21′de Mahmut Şevketpaşa Mahallesi Sağlık Ocağı’nda buluşan Okmeydanı halkı ayakkabı kutularıyla, tencere tavalarla yürüyüş yaptı. “Hırsızlar halka hesap verecek” sloganlarıyla yürüyen Okmeydanı halkı yürüyüşlerini aynı yerde sonlandırırken yarın 21′de aynı yerde buluşma sözü verdi. Taksim Meydanı’nın çağrısı da yapılırken AKP politikalarına karşı bir konuşma yapıldı.

(Sendika.Org, ETHA, Radikal)